Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ

Την στιγμή που τα κρούσματα στην κοινωνία αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο και η κυβέρνηση ακόμα και τώρα αρνείται να λάβει ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας (ΜΜΜ, εργασιακοί χώροι, σχολεία κλπ), το προσωπικό του νοσοκομείου μας δεν αποτελεί εξαίρεση απ’ όλο αυτό!

Τις τελευταίες μέρες δεκάδες συνάδελφοι βγαίνουν σε καραντίνα και πολλοί απ’ αυτούς είναι θετικοί στον ιό, με αποτέλεσμα να είναι αποδεκατισμένο το προσωπικό που σηκώνει στις πλάτες του την λειτουργία του νοσοκομείου! 

Ταυτόχρονα, δεν γίνονται τα πλέον απαραίτητα τεστ covid (pcr) ακόμα και σε συναδέλφους που ζητάνε να ελεγχθούν όταν έχουν έρθει σε επαφή με θετικό κρούσμα και παραπέμπονται σε δομές πρωτοβάθμιας, γεγονός που κάνει επισφαλή την ορθή λειτουργία του νοσοκομείου. Ήδη νοσούν 30 εργαζόμενοι του Νοσοκομείου και αποτελεί  τραγικό φαινόμενο η  απόφαση  της επιστροφής σε εργασία σε 5 μέρες, όπως προβλέπουν τα νέα πρωτόκολλα για την καραντίνα. 

Παράλληλα σε απόγνωση  βρίσκονται και  οι ογκολογικοί ασθενείς μετά τη νέα απόφαση της Διοίκησης όπου  καλούνται να σταθούν σε ουρές και να πληρώσουν για rapid πριν τις χημειοθεραπείες τους.

Ζητάμε να σταματήσει να γίνονται μπαλάκι οι ασθενείς καθώς και οι συνάδελφοι ανάμεσα στο ΠΑΓΝΗ και τις δομές υγείας για να κάνουν ένα τεστ. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ως  προληπτικό  μέτρο, τεστ covid για όλο το προσωπικό μια φορά την εβδομάδα και ενδιάμεσα σε όσους έχουν έρθει σε επαφή με θετικό κρούσμα. 

Μπορεί αυτή την στιγμή, λόγω των εορτών να υπάρχει μειωμένη λειτουργία σε πολλά τμήματα και κλινικές, πολύ σύντομα όμως θα πρέπει να αλλάξει αυτό για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τους ασθενείς του νοσοκομείου που όλο και αυξάνονται! Ήδη με απόφαση της διοίκησης υπάρχει μείωση 25% στα ραντεβού των τακτικών ιατρείων.

Αν μέσα σε όλα τα παραπάνω συμπεριλάβουμε και το γεγονός ότι «δεν προβλέπεται να έρθει νέο προσωπικό στο νοσοκομείο το επόμενο διάστημα», χωρίς προσλήψεις και κονδύλια για το νοσοκομείο μας, το μέλλον θα είναι ζοφερό!!  

Οι ευθύνες της κυβέρνησης, του Υπουργείου Υγείας και των Διοικήσεων που εφαρμόζουν αυτές τις πολιτικές είναι τεράστιες!

Απαιτούμε-Διεκδικούμε εδώ και τώρα:

• Να μην γίνονται μπαλάκι οι εργαζόμενοι  και οι ασθενείς ανάμεσα σε νοσοκομείο και πρωτοβάθμια. Ως προληπτικό  μέτρο  τεστ covid για όλο το προσωπικό μια φορά την εβδομάδα και ενδιάμεσα σε όσους έχουν έρθει σε επαφή με θετικό κρούσμα.  Μαζικά δωρεάν τεστ για ΟΛΟΥΣ!

• Επαρκή εφοδιασμό με μάσκες υψηλής προστασίας απέναντι στη νέα μετάλλαξη όπως ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. 

• Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

• Να ανακληθούν οι αναστολές εργασίας των εργαζομένων στις μονάδες Υγείας και Πρόνοιας.

• Επίταξη ΤΩΡΑ του ιδιωτικού τομέα Υγείας, με ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ τις κλίνες ΜΕΘ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

• Αύξηση και όχι μείωση των δαπανών για την δημόσια Υγεία.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας





Βρύσαλης Δημήτρης Κοκοβάκης Γρηγόρης
    

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *