Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ & ΜΑΙΕΥΤΩΝ

ΠΕΜΠΤΗ 12 ΜΑΗ στις 11:00πμ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ Β & Γ ΚΤΙΡΙΟΥ

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΠαΓΝΗ με αφορμή την 12η Μάη, ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ/ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΩΝ, απευθύνει ΘΕΡΜΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ σε όλο το Νοσηλευτικό Προσωπικό του νοσοκομείου μας.

Επίσης απευθύνει ΘΕΡΜΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ και σε όλο το Μαιευτικό Προσωπικό του νοσοκομείου μας με αφορμή την 5η Μαΐου, που έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως ημέρα εορτασμού της ΜΑΙΑΣ και του ΜΑΙΕΥΤΗ. 

Είναι μέρες αγώνων για εμάς τους χιλιάδες μάχιμους νοσηλευτές και μαίες που εργαζόμαστε  εντατικά με αυταπάρνηση κάθε μέρα, με χειροκροτήματα από εκείνους που διαχρονικά μας αρνούνταν την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και την ένταξη στα ΒΑΕ.

Το χρόνιο πρόβλημα υποστελέχωσης των δημόσιων δομών υγείας, διαχρονική πολιτική επιλογή και ευθύνη, παραμένει και επιφέρει την εξουθένωση του προσωπικού. Οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου που διορίστηκαν κατά την πανδημία δεν επαρκούν για να καλύψουν τα κενά. Η κυβέρνηση όχι μόνο τους κρατάει σε ομηρία δίνοντας τους άλλη μια ολιγόμηνη παράταση, αλλά φτάνει στο σημείο να απολύει πάνω από 30 εργαζόμενους στο ΠΑΓΝΗ και πάνω από 20 στο Βενιζέλειο, θεωρώντας ότι το ήδη εξαντλημένο προσωπικό (που του χρωστάνε χιλιάδες μέρες άδεια και ρεπό) επαρκεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες και τα σοβαρά κενά που υπάρχουν σε όλες τις ειδικότητες. Πρόκειται για ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ όταν ακόμα και με τους συμβασιούχους οι κενές οργανικές θέσεις είναι πάνω  από 300 στο ΠΑΓΝΗ.

Στον τομέα της υγείας γνωρίζουμε καλά τι σημαίνει να δουλεύουμε αλλεπάλληλες βάρδιες και εφημερίες, για 6ημέρα την εβδομάδα με ένα ρεπό και να έχουμε δεκάδες χρωστούμενα ρεπό και μέρες κανονικής άδειας.  Ιδιαίτερα σήμερα που η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας δίνει τη δυνατότητα να εργαζόμαστε λιγότερο!

Σήμερα, όπου το νέο ΕΣΥ προωθεί ακόμα περισσότερο την ιδιωτικοποίηση και την εμπορευματοποίηση της υγείας, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, απαιτείται  η ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των νοσοκομείων όπως και ο ρόλος και οι αρμοδιότητες  των νοσηλευτών και των μαιών που να συμβάλουν στην ποιότητα και την ασφάλεια των παρεχόμενων  υπηρεσιών υγείας. Επιβάλλεται ο νοσηλευτής να αποκτήσει  ξεκάθαρο και διακριτό επαγγελματικό και επιστημονικό ρόλο, στο χώρο της Υγείας.

Επομένως, για εμάς η 5η και 12η του Μάη δεν είναι  και δεν θα γίνουν ποτέ γιορτή. Ήταν, είναι και θα είναι μέρες τιμής και αγώνων.

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΠαΓΝΗ διοργανώνει μουσική εκδήλωση-συναυλία, στον προαύλιο χώρο του Β και Γ κτιρίου, την Πέμπτη 12 Μάη στις 11πμ για να τιμήσουμε το νοσηλευτικό και μαιευτικό προσωπικό. 

Αγωνιζόμαστε για ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας που θα έχει τις κατάλληλες υποδομές και το επαρκές προσωπικό προκειμένου να είναι πάντα έτοιμο να ανταποκριθεί στην πλήρη κάλυψη των αναγκών αξιοποιώντας τις εξελίξεις της επιστήμης. 

Διεκδικούμε:
Μαζικές προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας.
Μονιμοποίηση όλων όσων εργάζονται με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
• Πλήρης κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων Υγείας. Κατάργηση όλων των πληρωμών των ασθενών. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων.
Ένταξη όλων των υγειονομικών στα ΒΑΕ. Μείωση του χρόνου συνταξιοδότησης στα 50 χρόνια για τις γυναίκες και στα 55 για τους άνδρες. Όχι στην κατάργηση του ανθυγιεινού επιδόματος.  Ορισμός ως επαγγελματική ασθένεια η νόσηση από COVID-19 λόγω έκθεσης κατά τη διάρκεια της εργασίας.
• Μαζικές προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού (νοσηλευτών, βοηθών θαλάμου, τραυματιοφορέων, φυσικοθεραπευτών, καθαριστριών) και κατάλληλη εκπαίδευσή του για την πλήρη στελέχωση της ΜΕΘ. Οι ειδικευόμενοι νοσηλευτές να μην υποκαθιστούν το μόνιμο προσωπικό, να βρίσκονται πάντα υπό την επίβλεψη επαρκούς έμπειρου νοσηλευτικού προσωπικού.


Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας

Βρύσαλης Δημήτρης Κοκοβάκης Γρηγόρης
    

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *