Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ καταδικάζει απερίφραστα την εκκίνηση ποινικής διαδικασίας σε βάρος φοιτητών και φοιτητριών του Πολυτεχνείου Κρήτης κατόπιν αιτήματος της Υπουργού Παιδείας για παρέμβαση Εισαγγελέως, προκειμένου να ασκηθούν ποινικές διώξεις για κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας των φοιτητικών συλλόγων. 

Οι μαζικές κλήσεις συνδικαλιστών φοιτητών από ασφάλεια Χανίων για προανάκριση - παροχή εξηγήσεων, μέχρι σήμερα 6 συνδικαλιστών φοιτητών, μελών ΔΣ και των Προέδρων των ΦΣ Ενιαίου, ΗΜΜΥ και Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου Κρήτης, αποτελούν μια επικίνδυνη κλιμάκωση αυταρχισμού και οδηγούν στην ποινικοποίηση του αναφαίρετου συνδικαλιστικού δικαιώματος των φοιτητών και της δράσης των φοιτητικών συλλόγων.  

Στηρίζουμε τους αγώνες των φοιτητικών συλλόγων Πολυτεχνείου Κρήτης που υπερασπίζονται τις δημοκρατικές ελευθερίες, την ελευθερία έκφρασης και διεκδίκησης.

Ζητούμε να παύσει κάθε ποινική διαδικασία σε βάρος των φοιτητών και φοιτητριών του Πολυτεχνείου Κρήτης και να μην ασκηθεί καμία ποινική δίωξη.


Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας





Βρύσαλης Δημήτρης Κοκοβάκης Γρηγόρης
    

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *