Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΤΑΒΕΡΝΑ ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΝΕΣ

Το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ καταγγέλλει την απόλυση εργαζόμενης στον επισιτισμό ως μαγείρισσα και τη μη καταβολή δεδουλευμένων από ταβέρνα στις Άνω Αρχάνες. 

Η εργαζόμενη προσλήφθηκε με σύμβαση αορίστου χρόνου στην ταβέρνα με καθυστέρηση, καθώς είχε ξεκινήσει ήδη να εργάζεται εκεί νωρίτερα. Μάλιστα, στην πρόσληψη είχε δηλωθεί ως λαντζιέρισσα, ενώ εργαζόταν ως μαγείρισσα. Η εργαζόμενη εργαζόταν πολύ παραπάνω από τα δηλωμένα, 7 μέρες την εβδομάδα χωρίς ρεπό κι ενώ προφορικά είχε γίνει συμφωνία για μισθό μεγαλύτερο από τον δηλωμένο, στην πράξη δεν της κατεβλήθη ούτε καν ολόκληρο το δηλωμένο ποσό. Το παραπάνω ποσό μαζί με τις απλήρωτες υπερωρίες, την υπερεργασία, δώρα, επιδόματα και μη ληφθείσα άδεια αντιστοιχεί σε χρωστούμενα συνολικά εκατοντάδων Ευρώ. Μαζί με την εν λόγω εργαζόμενη, η οποία απολύθηκε, παραιτήθηκαν άλλες δύο εργαζόμενες στην κουζίνα λόγω της μη καταβολής των δεδουλευμένων αλλά και της συμπεριφοράς της εργοδοσίας, ενώ στον χώρο υπήρχαν κάμερες για τις οποίες δεν είχαν ενημερωθεί.

Περιστατικά σαν αυτό δεν είναι μεμονωμένα αλλά αποτέλεσμα της γενικότερης αντεργατικής πολιτικής αυτής και των προηγούμενων κυβερνήσεων. 

Παλεύουμε για την κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και κάθε αντεργατικού νόμου!

Η εργοδοτική ασυδοσία, η καταστρατήγηση των εργατικών δικαιωμάτων και η χειροτέρευση των όρων εργασίας δεν θα περάσουν! Η αξιοπρέπεια στη ζωή και τη δουλειά μας είναι αδιαπραγμάτευτη. Κανένας φοβισμένος! Η ελπίδα στο συλλογικό αγώνα και την αλληλεγγύη!

Κανένας εργαζόμενος μόνος, καμία εργαζόμενη μόνη! 

Με τους αγώνες μας σπάμε την εργοδοτική τρομοκρατία!

Καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες πρακτικές της εν λόγω ταβέρνας.

Διεκδικούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στην εργαζόμενη.


Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας





Βρύσαλης Δημήτρης Κοκοβάκης Γρηγόρης
    

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *