Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΣΤΙΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

Έπειτα από παρέμβαση του σωματείου μας στην διοίκηση του νοσοκομείου και της 7ης ΥΠΕ, το γραφείο προσωπικού ξεκίνησε να εκδίδει βεβαιώσεις προϋπηρεσίας για την ειδική μοριοδότηση για την προκήρυξη 7Κ/2022, περιλαμβάνοντας στον χρόνο προϋπηρεσίας ειδικής μοριοδότησης τα διαστήματα των αναρρωτικών αδειών, των αδειών ανατροφής τέκνου, των αδειών ειδικού σκοπού και άλλων αδειών.

Εξαρχής, το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ, τόνισε ότι αυτή η πράξη ήταν παράνομη, αφού από τις διατάξεις δεν προβλεπόταν καμία σχετική εξαίρεση, και αποτελούσε ευθύ χτύπημα στα δικαιώματα για την προστασία της μητρότητας. Επίσης τα διαστήματα των αναρρωτικών αδειών, των αδειών ανατροφής τέκνου, των αδειών ειδικού σκοπού και άλλων αδειών αποτελούν χρόνο πραγματικής υπηρεσίας και ασφάλισης. 

Η ανάκληση της απόφασης της ΥΠΕ και του Υπουργείου δεν πρέπει να δημιουργήσει εφησυχασμό σε κανέναν. Θα πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα εργασιακής σχέσης, να διασφαλίσουμε το δικαίωμα στην σταθερή και μόνιμη δουλειά, στην προστασία της μητρότητας, και στη διεύρυνση των δικαιωμάτων μας σύμφωνα με τις ανάγκες μας. 

Συνάδελφοι, επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος, με οποιαδήποτε μορφή, όταν υπάρχει ένα σωματείο που παλεύει συλλογικά για τα πραγματικά συμφέροντα και τις ανάγκες ασθενών κι εργαζομένων. 

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για αυξήσεις στους μισθούς, ενάντια στην ακρίβεια και τους αντεργατικούς νόμους.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Ο Αναπλ. Γραμματέας

Βρύσαλης Δημήτρης Φραντζέσκος Γιώργος
    

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *