Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΕ ΠΡΩΤΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

Το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ καταγγέλλει την επιχείρηση της αστυνομίας και του δικαστικού επιμελητή να προχωρήσουν σε έξωση χαμηλοσυνταξιούχου, προκειμένου να παραδώσουν την κύρια κατοικία της σε εταιρία διαχείρισης ακινήτων. Οι πλειστηριασμοί αυτοί για λογαριασμό των τραπεζών γίνονται με τη στήριξη της κυβέρνησης και αξιοποιούν το ευνοϊκό νομοθετικό πλαίσιο.

Οι μαχόμενοι υγειονομικοί δίνουμε τον αγώνα -από κοινού με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους- για την καθολική ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Όπως παλεύουμε για να έχουν όλοι αποκλειστικά δημόσιες δωρεάν σύγχρονες υπηρεσίες υγείας, έτσι παλεύουμε συνολικά για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και διαβίωσης, για το δικαίωμα σε φθηνή στέγη, ρεύμα, θέρμανση, τροφή.

Αντιδρούμε σε κάθε προσπάθεια αρπαγής της μόνιμης κατοικίας, σε κάθε διακοπή ρεύματος, σε κάθε κατάσχεση αποταμιεύσεων, που γίνονται με πρόσχημα τυχόν χρέη εξαιτίας της ακρίβειας και των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις. 

Σε αυτή την επίθεση δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του. 

Απαιτούμε την άμεση ματαίωση της έξωσης και την προστασία της πρώτης κατοικίας με ευθύνη του κράτους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να ενημερώσουν άμεσα το σωματείο μας  αν γίνει οποιαδήποτε προσπάθεια από τράπεζες ή άλλο δημόσιο φορέα να κατασχεθούν μισθοί, σπίτια, ή να κοπούν ρεύμα και νερό.

Κανένας μόνος του, η αλληλεγγύη το όπλο μας!


Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Ο Αναπλ. Γραμματέας





Βρύσαλης Δημήτρης Φραντζέσκος Γιώργος
    

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *