Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 26-01 (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Μαχητική παγκρήτια κινητοποίηση υγειονομικών πραγματοποιήθηκε χθες στο κέντρο του Ηρακλείου, η οποία οργανώθηκε από το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ από κοινού με τις Ενώσεις Γιατρών ΕΣΥ Κρήτης και είχε τη στήριξη της ΟΕΝΓΕ. Η κινητοποίηση είχε προγραμματιστεί με αφορμή εκδήλωση του Υπουργείου Υγείας στο επιμελητήριο, που θα γινόταν παρουσία του πρωθυπουργού, ο οποίος όμως τελικά δεν παρευρέθηκε, καθώς αποχώρησε νωρίτερα από το Ηράκλειο λόγω της συζήτησης της πρότασης μομφής στη Βουλή. 

Στην κινητοποίηση στο κέντρο του Ηρακλείου συμμετείχαν και άλλοι εργαζόμενοι του δημόσιου (καθηγητές δευτεροβάθμιας) και του ιδιωτικού τομέα (Αρχαιολόγοι, ξεναγοί, μέλη ΔΣ Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων, του ΔΣ Συνδικάτου Οικοδόμων, του ΔΣ Συνδικάτου Τροφίμων-Ποτών Ηρακλείου), συνταξιούχοι (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ) και φοιτητές (Ιατρικής, ΣΕΥΠ, βιολογικού, φυσικού, μαθηματικού, χημικού, ΤΕΤΥ). Προηγήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας και ακολούθησε πορεία στους δρόμους του κέντρου του Ηρακλείου, η οποία κατέληξε στο Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου εκφράστηκε η αλληλεγγύη των σωματείων υγειονομικών στις διεκδικήσεις των αρχαιολόγων. Μετά το Μουσείο, τα σωματεία εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, Βενιζελείου, νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, ΓΝ Ιεράπετρας, την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Λασιθίου και το Σύλλογο Νοσηλευτών ΕΣΥ ν. Λασιθίου πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ.

Και με αυτή την κινητοποίηση εκφράστηκε η εναντίωση των υγειονομικών και των υπόλοιπων εργαζομένων, συνταξιούχων, φοιτητών στην πολιτική εμπορευματοποίησης της υγείας και στα κυβερνητικά σχέδια για το νέο ΕΣΥ, που μετατρέπουν τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις, ελαχιστοποιώντας την κρατική τους χρηματοδότηση και αναγκάζοντας τους ασθενείς να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Εκφράστηκε η αγανάκτηση για τη χρόνια υποστελέχωση, για την εξουθένωση των υγειονομικών που οδηγεί σε παραιτήσεις, για την εργασιακή ανασφάλεια των χιλιάδων συμβασιούχων, για την υποβάθμιση των νοσοκομείων Ρεθύμνου, Λασιθίου, Βενιζελείου κοκ.

Αποδείξαμε ότι δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς, δεν μας λυγίζει ο αυταρχισμός της διοίκησης και του υπουργείου. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύγχρονο σύστημα υγείας, πλήρως στελεχωμένο με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, που θα καλύπτει καθολικά τις σύγχρονες ανάγκες.


Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Ο Αναπλ. Γραμματέας





Βρύσαλης Δημήτρης Φραντζέσκος Γιώργος
    

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *