Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του ΠΑΓΝΗ προκαλούν οι ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό, όπως συσκευές χορήγησης φαρμάκων, σύριγγες, επιδεσμικό υλικό, φιαλίδια αιμοληψίας, κ.α., παρά τις αδιάκοπες προσπάθειες των συναδέλφων του τμήματος Προμηθειών και των υπόλοιπων υπηρεσιών του νοσοκομείου.

Η έγκριση της διοίκησης στο ήμισυ της ποσότητας που αιτούνται καθημερινά τα τμήματα δεν επαρκεί για την ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου. 

Η κυβέρνηση με την περικοπή του προϋπολογισμού δεν εξασφαλίζει τον επαρκή εφοδιασμό των δημόσιων μονάδων υγείας με υγειονομικό υλικό. 

Συγκεκριμένα, δεν έχει εξασφαλίσει με κεντρική προμήθεια, την επάρκεια υγειονομικού υλικού για την κάλυψη των αυξημένων λειτουργικών αναγκών του νοσοκομείου, με συνέπεια τα συνεχή αιτήματα των κλινικών και τμημάτων για την κάλυψη των αναγκών τους. 

Αποδεικνύεται ότι με τον τρόπο λειτουργίας του υπουργείου και της διοίκησης για εξοικονόμηση δαπανών με την περικοπή σε υγειονομικό υλικό πρώτης ανάγκης για τη λειτουργεί του νοσοκομείου, μειώνει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς. 

Ζητάμε να προχωρήσουν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε:

► να καλυφθούν άμεσα, με κεντρικές προμήθειες, οι ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό. 

► να εξασφαλισθεί πλήρης και επαρκής κρατική χρηματοδότηση στις δημόσιες μονάδες υγείας.


Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας





Βρύσαλης Δημήτρης Κοκοβάκης Γρηγόρης
    

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *