Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ

Το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ εκφράζει τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τη χώρα μας τις 2 προηγούμενες μέρες. Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στις οικογένειες που είδαν να καταστρέφονται οι κόποι μιας ζωής, είτε αυτό είναι καλλιέργειες, είτε τα νοικοκυριά τους.

Για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες μία νέας τραγωδίας, αυτή την φορά στην περιοχή της Θεσσαλίας και των γύρω περιοχών, που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα μετά από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή, απόρροια κυρίως της ανυπαρξίας του κρατικού μηχανισμού και της ανυπαρξίας των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων. Δεν μπορεί για όλες αυτές τις καταστροφές η κυβέρνηση να επικαλείται την κλιματική αλλαγή. Όπως και στις πρόσφατες πυρκαγιές αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση και οι τοπικές αρχές ανά τόπους, τα έργα προστασίας της ζωής και της περιουσίας τα θεωρούν "κόστος".

Η κυβέρνηση και η πολιτεία θα πρέπει να σχεδιάσουν άμεσα την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που προέκυψαν από την καταστροφή.

Είναι ώρα δράσης ξανά. Οι πρώτες ώρες και μέρες είναι δύσκολες για τους κατοίκους αυτών των περιοχών.

Συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης στο γραφείο του σωματείου μας έως την Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη, με τελική αποστολή το Εργατικό κέντρο της Λάρισας.

- Εμφιαλωμένα νερά (κατά προτεραιότητα) και χυμούς,

- Συσκευασμένη τροφή έτοιμη για κατανάλωση (κονσέρβες, κομπόστες κ.α), φρυγανιές – παξιμάδια, μπισκότα – κρουασάν – μπάρες δημητριακών – παστέλια, γάλα σε σκόνη,

- Είδη ατομικής υγιεινής (πάνες, μωρομάντηλα, σερβιέτες, χαρτικά, χαρτιά υγείας).Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας

Βρύσαλης Δημήτρης Κοκοβάκης Γρηγόρης
    

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *