Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023

ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

Το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ εκφράζει τη διαφωνία του για την εξαίρεση πολλών κλάδων από τη χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος, όπως είναι και οι οδηγοί στα νοσοκομεία. 

Είναι αντιφατικό να παρατηρούμε ότι, ενώ η Κοινή Υπουργική Απόφαση προβλέπει την χορήγηση ανθυγιεινού επιδόματος στους οδηγούς που εργάζονται στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, οι οδηγοί στα νοσοκομεία εξαιρούνται από αυτό το προνόμιο.

Δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την έντονη αντίρρησή μας σε αυτήν την ανισότητα, καθώς και την ανάγκη για τη διόρθωσή της. Οι οδηγοί στα νοσοκομεία διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στη μεταφορά αίματος, έντονα επικίνδυνων ιατρικών υλικών, εκτίθενται σε δυσμενείς συνθήκες και αντιμετωπίζουν ανθυγιεινούς κινδύνους καθημερινά.

Σε αυτό το πλαίσιο, απαιτούμε να εξεταστεί η δυνατότητα τροποποίησης της υφιστάμενης νομοθεσίας ή της σχετικής ΚΥΑ, προκειμένου να συμπεριληφθούν οι οδηγοί των νοσοκομείων στους δικαιούχους του ανθυγιεινού επιδόματος, όπως και άλλοι κλάδοι που έχουν εξαιρεθεί. Αυτό θα αναγνώριζε επίσημα τη σημαντική συνεισφορά τους στον τομέα της υγείας και θα αντιμετώπιζε δίκαια τις ανάγκες τους.


Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας





Βρύσαλης Δημήτρης Κοκοβάκης Γρηγόρης
    

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *