Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ χαιρετίζει τον οργανωμένο κοινό αγώνα των σωματείων και το συλλαλητήριο που διοργανώνεται από τα σωματεία εργαζομένων στα νοσοκομεία και την Ένωση Γιατρών του νομού Λασιθίου, με την αποφασιστική ενεργό στήριξη φορέων σωματείων, την Πέμπτη 28/3, στο Σεληνάρι.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία του Λασιθίου είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, οι οποίες ζυγίζουν τη ζωή του λαού με βάση οικονομικούς δείκτες.

Αντιμέτωποι με την πολιτική των κυβερνήσεων που έχουν αφήσει το νομό Λασιθίου με υποστελεχωμένα νοσοκομεία, κλινικές και τμήματα που λειτουργούν με μετακινούμενους γιατρούς, γιατρούς με μπλοκάκια, με εντελώς ανεπαρκές σε αριθμό νοσηλευτικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό, απαντάμε με κλιμάκωση του αγώνα.

Οι επιπτώσεις στη ζωή των πολιτών είναι τραγικές, με τρανταχτά παραδείγματα τον χαμό νέων ανθρώπων πρόσφατα στον Άγιο Νικόλαο και πριν λίγο καιρό στην Ιεράπετρα. Ο υπουργός Υγείας αποφεύγει ανερυθρίαστα τις ευθύνες της κυβέρνησής του, καταφεύγοντας σε ψέματα.

Οι μαζικές κινητοποιήσεις στο νησί τον τελευταίο χρόνο είναι η μοναδική ελπίδα ότι η κατάσταση μπορεί να ανακόπτεται.

Οι κινητοποιήσεις σε Άγιο Νικόλαο, Ιεράπετρα, Σητεία αποτελούν φάρο ελπίδας για να ανακόπτεται η κατρακύλα των νοσοκομείων του Λασιθίου.

Με αποφασιστικότητα και αλληλεγγύη, αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε ένα υγειονομικό σύστημα που θα εξυπηρετεί με ασφάλεια ολόκληρη την κοινωνία μας!


Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας





Βρύσαλης Δημήτρης Κοκοβάκης Γρηγόρης
    

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *