Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 21/5 - ΠΑΝΗΡΑΚΛΕΙΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 12:30 ΣΤΗΝ ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΡΙΤΗ 21 ΜΑΪΟΥ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12:30 ΣΤΗΝ ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Συνάδελφοι/σσες, σας καλούμε να συμμετάσχετε στην 24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία στις 21/5 στο πλαίσιο της αντίστασής μας ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές που απειλούν την υγεία και τα δικαιώματά μας. Συμμετέχουμε όλοι στο Πανηρακλειώτικο Συλλαλητήριο για την Υγεία την Τρίτη 21 Μάη στις 12:30 στην πλ. Ελευθερίας.

Απεργούμε και διαδηλώνουμε ενάντια στην απαράδεκτη κατάσταση στο νοσοκομείο, στην εντατικοποίηση, στα χρωστούμενα ρεπό και τις άδειες, στις ελλείψεις προσωπικού, στους μειωμένους μισθούς και στην αβεβαιότητα για δεκάδες συναδέλφους συμβασιούχους, καθώς και για τους ασθενείς.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, τις απολύσεις συμβασιούχων, τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και τη μετατροπή τους σε ΝΠΙΔ, όπως έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας για απολύσεις συμβασιούχων, κλείσιμο νοσοκομείων στην Περιφέρεια, επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και των ΣΔΙΤ, εφαρμογή των ιδιωτικών απογευματινών χειρουργείων, επέκταση της λειτουργίας των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, επιβεβαιώνουν ότι θα επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας εις βάρος των ασθενών και των εργαζομένων.

Αντιδρούμε ενεργά και διεκδικούμε:
Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά 13ου – 14ου μισθού και μισθολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας των ετών 2016 – 2017.
• Αύξηση και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας και το ΕΚΑΒ, καθώς και ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες.
Μονιμοποίηση, με νομοθετική ρύθμιση, όλων των συμβασιούχων.
ΟΧΙ στη λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία, Πρόνοια και Κοινωνική Ασφάλιση.
Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο που συνεχίζει το έγκλημα της υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης των δημόσιων μονάδων ψυχικής υγείας και απεξάρτησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *