Πέμπτη 5 Ιουνίου 2025

ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΤΑ SUMMER CAMP ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Με το τέλος της σχολικής χρονιάς και το ξεκίνημα του καλοκαιριού, μια γνώριμη και πιεστική πραγματικότητα επιστρέφει για εκατοντάδες συναδέλφους μας: Πού θα απασχοληθούν δημιουργικά τα παιδιά μας κατά τους θερινούς μήνες; Από τα μέσα Ιουνίου ως τις αρχές Σεπτεμβρίου, οι εργαζόμενοι γονείς στο ΠΑΓΝΗ —και όχι μόνο— καλούνται να βρουν λύσεις για τα παιδιά ηλικίας 4-12 ετών.

Η έλλειψη κρατικών δομών και η ανεπαρκής στήριξη προς τις εργατικές οικογένειες, οδηγούν πολλούς συναδέλφους είτε στην εξάντληση κάθε δυνατής οικογενειακής «εφεδρείας», είτε – το πιο σύνηθες – στην οικονομική αιμορραγία για την κάλυψη αυτής της ανάγκης, μέσω ιδιωτικών summer camp.

Ως Σωματείο, αναγνωρίζουμε τις ανάγκες των εργαζομένων και δεν μένουμε αμέτοχοι. Στηρίζουμε έμπρακτα τους συναδέλφους μας, διαθέτοντας ένα εφάπαξ συμβολικό ποσό ενίσχυσης για κάθε παιδί που θα συμμετάσχει σε τέτοια καλοκαιρινά προγράμματα.

Για να λάβετε την ενίσχυση, απαιτείται απόδειξη συμμετοχής στο summer camp ή την κατασκήνωση και αριθμό τραπεζικού λογαριασμού (IBAN)

Τα δικαιολογητικά μπορούν να κατατεθούν είτε αυτοπροσώπως στο γραφείο του Σωματείου, είτε να σταλούν ηλεκτρονικά στο somateiopagni@yahoo.gr .

Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας θα παρέμβει άμεσα στον Δήμο Ηρακλείου, διεκδικώντας ουσιαστική λύση στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι γονείς κάθε καλοκαίρι. Η δημιουργία δημόσιων, δωρεάν και επαρκών δομών απασχόλησης για τα παιδιά είναι αναγκαία και επείγουσα.

Η διεκδίκηση αξιοπρεπών όρων ζωής για εμάς και τις οικογένειές μας δεν σταματά στην εργασία! Στεκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο, γιατί μόνο ο συλλογικός δρόμος φέρνει λύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *