Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ 7η ΥΠΕ



ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 08:00 ΕΩΣ 11:00
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΠΑ.Γ.Ν.Η. ΣΤΗΝ 7Η ΥΠΕ
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 08:00 ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
(η μεταφορά μας θα γίνει με λεωφορεία στην 7η ΥΠΕ)

Συνάδελφοι/Συναδέλφισσες,
Το Σωματείο Εργαζομένων του Πα.Γ.Ν.Η. προκήρυξε τρίωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015 από τις 08:00 έως τις 11:00 π.μ. και ταυτόχρονα πραγματοποιεί παράσταση διαμαρτυρίας στην 7η Υ.Π.Ε.
Η κατάσταση στο νοσοκομείο γίνεται μέρα με τη μέρα όλο και πιο επικίνδυνη για τους εργαζόμενους και τους ασθενείς. Ο όγκος δουλειάς και η εντατικοποίηση συνεχώς αυξάνονται. Δεκάδες άδειες και ρεπό χρωστούνται στην πλειοψηφία των εργαζομένων και η Διοίκηση διαμηνύει ότι το καλοκαίρι μπορούν να παρθούν έως πέντε μέρες. Οι εξαγγελίες για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού μόνο σαν κοροϊδία ακούγεται. Οι κενές πλέον οργανικές θέσεις του νοσοκομείου μας ξεπερνούν τις 670 και αρκετοί εργαζόμενοι ετοιμάζονται για συνταξιοδότηση. Τελειώνει σε λίγο ο έκτος μήνας και από τα 48,5 εκατομμύρια ευρώ της κρατικής επιχορήγησης για το 2015 έχουν δοθεί μόνο τα 4,1 εκατομμύρια. Την ίδια στιγμή τα χρέη του νοσοκομείου ανέρχονται στα 41,1 εκατομμύρια ευρώ.            
Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Υγείας στις 2 Απρίλη για 4.500 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (σταγόνα στον ωκεανό) στα νοσοκομεία το 2015 μετατράπηκαν σε υποσχέσεις προσλήψεων μέσω ΕΣΠΑ. Εμείς οι εργαζόμενοι του Πα.Γ.Ν.Η. γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι σημαίνει ΕΣΠΑ έχοντας το παράδειγμα της παιδοψυχιατρικής (άνοιγμα κλινικής με ημερομηνία λήξης). Η Ε.Ε., η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας θεωρούν τους εργαζόμενους ελεύθερους επαγγελματίες, σαν να δουλεύουν στη δική τους ιδιωτική κλινική, είναι εργασία ορισμένου χρόνου και επιπλέον τους αφήνουν για πολλούς μήνες απλήρωτους. 
Παρά τις δημόσιες υποσχέσεις του Υπουργού Υγείας ότι από τον Μάιο θα πληρώνονται κανονικά υπερωρίες, νυχτερινά, αργίες, Κυριακές, εφημερίες ή στις πρόσφατες δηλώσεις ότι άμεσα θα πληρωθούμε τελικά τελειώνει κι ο Ιούνιος και οι εργαζόμενοι μένουμε απλήρωτοι.
Μπροστά σε αυτά που έρχονται  δε χωράει καμιά αναμονή και καμιά αυταπάτη για το τι μας περιμένει. Εμείς ένα μόνο καθήκον έχουμε:  Να οργανώσουμε τον αγώνα μας, να δώσουμε την εργατική μας απάντηση. Είναι ο μόνος δρόμος για να αλλάξει η ζωή μας. Γι’ αυτό η στάση εργασίας πρέπει να πετύχει. Το νοσοκομείο να δουλέψει μόνο με προσωπικό ασφαλείας. Να υπάρχει μαζική συμμετοχή όλων στην συγκέντρωση στην 7η ΥΠΕ.
Η κυβέρνηση συνεχίζοντας τις διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ. και την Ε.Κ.Τ. βάζει εκβιαστικά διλήμματα στο λαό προετοιμάζοντας το νέο μνημόνιο ή συμφωνία ή όπως αλλιώς το ονομάσουν που θα περιλαμβάνει νέα σφαγιαστικά μέτρα για τα εργασιακά μας δικαιώματα, την κοινωνική ασφάλιση, τη σύνταξη, την Υγεία.
Συνάδελφοι/Συναδέλφισσες, έχουμε ευθύνη να μην επιτρέψουμε άλλο σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας, να πάρουμε πίσω τα κλεμμένα, να αγωνιστούμε για τη Ζωή μας, τη Δουλειά μας, την Επιβίωση μας, την Αξιοπρέπεια μας, την Υγεία.
Σας καλοΥμε Ολους να συμμετΕχετε στην τρΙωρη στΑση εργασΙας, στην προσυγκΕντρωση στην πΥλη του νοσοκομείου και στην 7η ΥΠΕ.
Αγωνιζόμαστε για:
·         Να σταματήσει το αίσχος της απλήρωτης εργασίας. Να πληρωθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα, υπερωρίες, νυχτερινά, αργίες, Κυριακές, εφημερίες. Να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου ΕΣΠΑ, ιδιωτικών συνεργείων κλπ.
·         Άμεση στελέχωση του νοσοκομείου με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.
·         Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Μονιμοποίηση των επικουρικών εργαζόμενων.
·         Άμεση αντιμετώπιση των λειτουργικών προβλημάτων του νοσοκομείου. Πλήρη χρηματοδότηση του από τον κρατικό προϋπολογισμό.
·         Κατάργηση της ΕΣΑΝ ΑΕ και κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία. Αποκλειστικά πλήρη, δημόσια, δωρεάν Υγεία για όλους.
·         Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Ένταξη μας στα Βαρέα & Ανθυγιεινά
·         Κατάργηση όλων των μνημονιακών και εφαρμοστικών νόμων στην Υγεία. Να αποκατασταθούν όλες οι απώλειες που είχαμε (μισθολογικές, εργασιακές, ασφαλιστικές) με τα μνημόνια εργαζόμενοι και ασθενείς.
·         Όχι νέα μνημόνια. Διαγραφή του χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *