Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ



Το Σωματείο Εργαζομένων Πα.Γ.Ν.Η. πραγματοποιεί δίωρη στάση εργασίας για όλους τους εργαζόμενους του νοσοκομείου την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015 στις 08:00 με 10:00 π.μ. και συγκαλεί Γενική Συνέλευση στις 08:00 το πρωί στο αμφιθέατρο. Επίσης, συμμετέχει την ίδια μέρα στο συλλαλητήριο στις 19:00 στην πλατεία Ελευθερίας μαζί με άλλα συνδικάτα, συλλογικότητες, επιτροπές αγώνα και λαϊκές επιτροπές.
Η κατάσταση στο νοσοκομείο είναι πλέον επικίνδυνη για τους εργαζόμενους και τους ασθενείς. Ο όγκος δουλειάς και η εντατικοποίηση συνεχώς αυξάνονται. Δεκάδες άδειες και ρεπό χρωστούνται στην πλειοψηφία των εργαζομένων και η Διοίκηση διαμηνύει ότι το καλοκαίρι μπορούν να παρθούν το πολύ πέντε μέρες άδεια. Οι εξαγγελίες για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού είναι ελάχιστες  και μόνο σαν κοροϊδία ακούγεται στις 650 και πλέον κενές οργανικές θέσεις του νοσοκομείου μας. Μπήκαμε στον έκτο μήνα και από τα 48,5 εκατομμύρια ευρώ της κρατικής επιχορήγησης για το 2015 έχουν δοθεί μόνο τα 4,1 εκατομμύρια.
            Οι απαράδεκτες δηλώσεις του Υπουργού Υγείας την περασμένη Κυριακή στην πόλη μας ότι θα επιδιώξει να γίνουν προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ διευκρινίζοντας κιόλας ότι θα είναι με επιλέξιμες δαπάνες το αποτέλεσμα τους το ζούμε ήδη οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου από πρώτο χέρι στην λειτουργία της παιδοψυχιατρικής. Η Ε.Ε. και το Υπουργείο θεωρούν τους εργαζόμενους ελεύθερους επαγγελματίες, ότι δουλεύουν σε δική τους ιδιωτική κλινική και τους αφήνουν επιπλέον για μήνες απλήρωτους.
Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου παρά τις δημόσιες υποσχέσεις του Υπουργού Υγείας ότι από τον Μάιο θα πληρώνονται κανονικά υπερωρίες, νυχτερινά, αργίες, Κυριακές, εφημερίες θα τελειώσει κι ο Ιούνιος και θα μείνουμε απλήρωτοι.
Η κυβέρνηση συνεχίζοντας τις διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ. και την Ε.Κ.Τ. βάζει εκβιαστικά διλήμματα στο λαό προετοιμάζοντας το νέο μνημόνιο ή συμφωνία ή όπως αλλιώς το ονομάσουν που θα περιλαμβάνει νέα σφαγιαστικά μέτρα για τα εργασιακά μας δικαιώματα, την κοινωνική ασφάλιση, τη σύνταξη, την Υγεία.
Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου ένα δρόμο έχουμε, ένα μόνο μήνυμα να στείλουμε. Της μαχητικής αντίστασης και της αγωνιστικής διεκδίκησης.
Έχουμε ευθύνη να μην επιτρέψουμε άλλο σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας, να πάρουμε πίσω τα κλεμμένα, να αγωνιστούμε για τη Ζωή μας, τη Δουλειά μας, την Επιβίωση μας, την Αξιοπρέπεια μας, την Υγεία.
Προετοιμάζουμε τον αγώνα να ανατρέψουμε τα σχέδια της Συγκυβέρνησης, της Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ., Ε.Κ.Τ. για νέο μνημόνιο. Να αγωνιστούμε για:
·         Να σταματήσει το αίσχος της απλήρωτης εργασίας. Να πληρωθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα, υπερωρίες, νυχτερινά, αργίες, Κυριακές, εφημερίες. Να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου ΕΣΠΑ, ιδιωτικών συνεργείων κλπ.
·         Άμεση στελέχωση του νοσοκομείου με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.
·         Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Μονιμοποίηση των επικουρικών εργαζόμενων.
·         Άμεση αντιμετώπιση των λειτουργικών προβλημάτων του νοσοκομείου. Πλήρη χρηματοδότηση του από τον κρατικό προϋπολογισμό.
·         Κατάργηση της ΕΣΑΝ ΑΕ και κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία. Αποκλειστικά πλήρη, δημόσια, δωρεάν Υγεία για όλους.
·         Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Ένταξη μας στα Βαρέα & Ανθυγιεινά
·         Κατάργηση όλων των μνημονιακών και εφαρμοστικών νόμων στην Υγεία. Να αποκατασταθούν όλες οι απώλειες που είχαμε (μισθολογικές, εργασιακές, ασφαλιστικές) με τα μνημόνια εργαζόμενοι και ασθενείς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *