Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2015

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 07:30-11:00 πμΤο Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Πα.Γ.Ν.Η. προκήρυξε προειδοποιητική στάση εργασίας την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015 από τις 07:30 έως 11:00 το πρωί στο τμήμα του Γραφείου Κίνησης του νοσοκομείου μας.
Η κατάσταση και σε αυτό το νευραλγικό τμήμα του νοσοκομείου δεν είναι μόνο τραγική αλλά αδυνατεί πλέον να λειτουργήσει και να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των ασθενών ή των συνοδών τους. Το τμήμα το 2011 στελεχωνόταν από 23 εργαζόμενους και πάλι κάτω από δύσκολες συνθήκες ανταποκρινόταν στα καθήκοντα του. Σήμερα έχουν απομείνει 11 υπάλληλοι και έχει αυξηθεί με επίσημα στοιχεία η εργασία του κατά 30 %. Η κατάσταση επιδεινώθηκε ακόμα περισσότερο μετά και την πρόσφατη αποχώρηση λόγω ολοκλήρωσης της πρακτικής τους των 6 σπουδαστών του ΟΑΕΔ από το τμήμα. Οι εργαζόμενοι αδυνατούν να πάρουν έστω και μία μέρα άδεια το καλοκαίρι τη στιγμή που η Διοίκηση τους οφείλει άδειες από το 2012 και οι συνθήκες εργασίας διαρκώς εντατικοποιούνται μέχρι τελικής εξουθένωσης. Οι συνέπειες για τους ασθενείς ή τους συνοδούς είναι η πολύωρη ταλαιπωρία και η αγανάκτηση που πολλές φορές αυτή εκφράζεται με λεκτικές ή άλλες επιθέσεις στους εργαζόμενους λες και ευθύνονται αυτοί για την απαράδεκτη κατάσταση.
Το Δ.Σ. του Σωματείου δεν θα επιτρέψει να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση. Οφείλουμε να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους, το νοσοκομείο, τους ασθενείς μας. Ξεκινάμε προειδοποιητική στάση εργασίας την Τετάρτη 10 Ιουνίου 07:30 – 11:00 π.μ. και κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας μέχρι την επαρκή στελέχωση του τμήματος με μόνιμο προσωπικό και την αντιμετώπιση των προβλημάτων του.
Καλούμε τους ασθενείς και τους συνοδούς τους να συμπαρασταθούν στον αγώνα των εργαζομένων εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους και συμβάλλοντας στη λύση του προβλήματος. Για την οποιαδήποτε καθυστέρηση ή ταλαιπωρία τις ημέρες των κινητοποιήσεων την ευθύνη θα έχει η Διοίκηση και η κυβέρνηση που έχουν οδηγήσει και αυτό το τμήμα του νοσοκομείου σε αυτήν την κατάσταση. Εξάλλου η μόνιμη επίλυση του προβλήματος είναι προς όφελος κυρίως των ασθενών.
Καλούμε τις Διοικήσεις του νοσοκομείου και της 7ης Υ.Π.Ε. να προχωρήσουν άμεσα στην στελέχωση του τμήματος με το απαιτούμενο μόνιμο προσωπικό διασφαλίζοντας ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους και άμεση και αξιοπρεπή αντιμετώπιση των ασθενών ή των συνοδών τους. Με περιοδικές μετακινήσεις προσωπικού από άλλα τμήματα δημιουργώντας τους δυσλειτουργίες ή με προγράμματα 5μηνα ΕΣΠΑ κλπ. δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα. Απλά διαιωνίζεται.
Η υπόθεση της υπεράσπισης της αξιοπρέπειας των ασθενών, της αποκλειστικά και πλήρης δημόσιας δωρεάν Υγείας για όλους δεν είναι μόνο ευθύνη των εργαζομένων του νοσοκομείου αλλά αφορά όλους.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *