Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2015

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΡΗΤΗΣ Κ. ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Κ. ΤΣΙΠΟΥΛΗΚύριοι,
Μας έγινε γνωστό με αφορμή τις κινητοποιήσεις μας ότι η παράταξη της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ έχει καταθέσει αίτημα για άμεση συνεδρίαση (Δευτέρα 8/6) του περιφερειακού συμβούλιου με θέμα την κατάσταση που βρίσκεται η Υγεία στο νησί και τα οξυμμένα προβλήματα ασθενών και εργαζομένων. Ζητάμε να γίνει αποδεκτό το αίτημα της και σας ενημερώνουμε ότι θα παρευρεθούμε σαν ΔΣ του Σωματείου μας γιατί η κατάσταση στο μεγαλύτερο νοσοκομείο του νησιού έχει φτάσει σε τραγικά αδιέξοδα λόγω της πολιτικής των προηγούμενων και της σημερινής συγκυβέρνησης.
Υπάρχει αδυναμία κάλυψης πλέον των λαϊκών αναγκών για Υγεία και δημιουργούνται τεράστιοι κίνδυνοι ακόμα και για τη ζωή μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε για το Πα.Γ.Ν.Η. ότι:
Ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου είναι τραγικά μειωμένος φέτος (ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι από 99.033.900 ευρώ το 2010 μειώθηκε σε 48.517.794 ευρώ το 2015). Τα χρέη του νοσοκομείου τέλη Απρίλη ανέρχονταν σε 38,5 εκατομμύρια εκ των οποίων τα 27,5 είναι ληξιπρόθεσμα και η μέχρι τώρα επιχορήγηση του νοσοκομείου (αρχές Ιούνη 2015) είναι 4,1 εκατομμύρια.  Λόγω της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που αποφάσισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βάζοντας χέρι στα ταμειακά διαθέσιμα καθυστερούν σημαντικά πληρωμές εργαζομένων ιδιωτικών συνεργείων, εργαζομένων μέσω ΕΣΠΑ, υπερωρίες και εφημερίες.
Στο νοσοκομείο μας οι ελλείψεις είναι τραγικές. 650 κενές οργανικές θέσεις με τον πρόσφατο μνημονιακό οργανισμό του 2012 που επίσης στερεί 150 κρεβάτια από τον λαό του Ηρακλείου. Οι εργαζόμενοι σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, με υποστελεχωμένα τμήματα του νοσοκομείου και αυξανόμενη εντατικοποίηση,  κρατούν το νοσοκομείο όρθιο και προσφέρουν την καλύτερη δυνατή περίθαλψη στους ασθενείς που όλο και αυξάνονται λόγω της υποβάθμισης και συρρίκνωσης των άλλων δομών Υγείας του νησιού μας καθώς βέβαια και της οικονομικής κρίσης. Εργαζόμαστε με απλήρωτα νυχτερινά – αργίες, εφημερίες, με μείωση μισθών και αύξηση της φορολογίας (χαράτσια), με συνθήκες παραβίασης ωραρίων πενθήμερης εργασίας, σε χώρους ανθυγιεινούς και επικίνδυνους,  χωρίς να καταβάλλεται σε όλους μας ακόμα και αυτό το πενιχρό βοήθημα επικινδυνότητας.
Άνοιξε η παιδοψυχιατρική κλινική στο νοσοκομείο μας με πρόγραμμα ΕΣΠΑ διάρκειας λειτουργίας ορισμένου χρόνου (μέχρι Σεπτέμβριο 2015) και μετά ΤΙ;
Ο νέος νόμος για τους ανασφάλιστους δεν τους παρέχει πλήρη και ίση ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ταυτόχρονα δεν φροντίζει το Υπουργείο Υγείας να καλύψει τις δαπάνες αλλά να επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου και αυτό είναι απαράδεκτο. Όπως και η κερδοσκοπική λειτουργία των απογευματινών ιδιωτικών ιατρείων σε βάρος του λαού και των ασφαλισμένων που απομυζά τους ασθενείς και μέσω αυτών καλύπτονται βάρδιες  κλινικών και τμημάτων του νοσοκομείου
Χρόνια τώρα είμαστε σε διαρκή αγώνα να μην κλείσουν κλινικές και τμήματα του νοσοκομείου μας, μοναδικά στην περιφέρεια, που και σήμερα δυστυχώς είναι ένα βήμα πριν την κατάργηση ή την συγχώνευση και ταυτόχρονα να λειτουργήσουν καινούργια όπως Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και πλήρη λειτουργία της καρδιοχειρουργικής. Είναι προκλητικό η ψυχιατρική να έχει ράντζα, να μην έχει προσωπικό, να μην χρηματοδοτείται και δίπλα ακριβώς να ετοιμάζεται μεγάλη ιδιωτική ψυχιατρική κλινική με δημόσιο χρήμα και με τις ευχές των τοπικών αρχόντων.
Σας ενημερώνουμε, επίσης, πως δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί η κυκλοφοριακή σύνδεση του νοσοκομείου με τον δρόμο και σας καταγγέλλουμε ότι σημαντικό τμήμα του δημόσιου δρόμου εκχωρήθηκε και με δική σας ευθύνη για ιδιωτικά συμφέροντα καθιστώντας επισφαλή την είσοδο – έξοδο του νοσοκομείου μας.
Τέλος, σας υπενθυμίζουμε για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα Εξωτερικά Ιατρεία του νοσοκομείου μας κάθε πρώτη του μήνα και τα ξενύχτια των ασθενών για να κλείσουν το πολυπόθητο ραντεβού με τον γιατρό. Σας γνωρίζουμε ότι το νοσοκομείο μας με τόσες ελλείψεις εξυπηρετεί 103.000 ασθενείς στα Εξωτερικά Ιατρεία, 97.000 στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και 76.000 εισαγωγές το χρόνο και το καταφέρνει μόνο χάρη στο φιλότιμο και την προσφορά των εργαζόμενων του.
Σας ζητούμε, να συμβάλλετε καθοριστικά στον αγώνα που δίνουμε οι εργαζόμενοι υιοθετώντας τις θέσεις μας και παίρνοντας πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργαζομένων και των ασθενών για:
·         Την  αποκατάσταση της δημόσιας λειτουργίας και της αυτοτέλειας του νοσοκομείου μας ικανού να ανταποκριθεί στις ανάγκες για Υγεία του λαού της Κρήτης.
·         Την άμεση στελέχωση του νοσοκομείου με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
·         Την κατάργηση κάθε χαρατσιού στην Υγεία. Ολοήμερη δωρεάν λειτουργία των Εξωτερικών Ιατρείων του νοσοκομείου με αξιοπρεπή και άμεση εξυπηρέτηση των ασθενών. 
·         Τη κατάργηση της ΕΣΑΝ ΑΕ και κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία. Αποκλειστικά πλήρη και δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους.
·         Καμία συγχώνευση, κανένα κλείσιμο κλινικής ή τμήματος του νοσοκομείου. Πλήρης ανάπτυξη και άνοιγμα νέων τμημάτων (καρδιοχειρουργική, ΜΑΦ, κλπ.).
·         Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Μονιμοποίηση των επικουρικών εργαζόμενων.
·         Πλήρη ιατρονοσηλευτική και φαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. 
      Ασφαλή κυκλοφοριακή πρόσβαση και σύνδεση του νοσοκομείου. Δωρεάν πάρκινγκ για όλους.Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *