Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ - ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ - 2ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΡΙΤΗ 10/11/15 - 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 12/11/15


Το Σωματείο Εργαζομένων Πα.Γ.Ν.Η. συμμετείχε μαζί με άλλα σωματεία και επικουρικούς εργαζόμενους των νοσοκομείων στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας την Τρίτη 3 Νοεμβρίου στις 14:00.
Διεκδικήσαμε μαζί με τα σωματεία που συμμετείχαν (Πα.Γ.Ν.Η., Αττικόν, Ευαγγελισμός, Άγιος Νικόλαος, κλπ.) και τους επικουρικούς εργαζόμενους τη μονιμοποίηση τους. Έχουμε πολλές φορές εξηγήσει την απόλυτη αναγκαιότητα και τη θέση μας να παραμείνουνε οι συνάδελφοι μας με μόνιμη και σταθερή εργασία στα νοσοκομεία.
Αντιπροσωπεία των ΔΣ των σωματείων και επικουρικών εργαζόμενων συναντήθηκε με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κο Πολάκη και απαιτήσαμε τη μονιμοποίηση όλων των επικουρικών εργαζομένων με άλλες μορφές συμβάσεων (ΕΣΠΑ, ΚΕΕΠΛΠΟ, κλπ.). Ταυτόχρονα διεκδικήσαμε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, άμεση και αυξημένη χρηματοδότηση των νοσοκομείων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας μας ανακοίνωσε 9μηνη παράταση της σύμβασης όλων των επικουρικών εργαζόμενων των νοσοκομείων της χώρας που η σύμβαση τους λήγει 31.12.2015, δηλαδή έως τις 30.09.2016. Θεωρούμε θετική εξέλιξη την απόφαση αυτήν. Είναι αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα νοσοκομεία το προηγούμενο διάστημα και βέβαια τις κινητοποιήσεις στις 3 του Νοέμβρη. Δεν μας ικανοποιεί όμως γιατί δεν μονιμοποιούνται και η μισθοδοσία τους θα επιβαρύνει τους κατά πολύ πετσοκομμένους προϋπολογισμούς του νοσοκομείου. Ο αγώνας των σωματείων και των επικουρικών εργαζόμενων συνεχίζεται. Κερδίσαμε μια μάχη, συνεχίζουμε για να κερδίσουμε και τον πόλεμο. Δεν σταματάμε μέχρι τη μονιμοποίηση τους.
Ταυτόχρονα με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας είχαμε την ευκαιρία να βάλουμε και τα ζητήματα συνολικά της υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης των νοσοκομείων. Η προκήρυξη 985 θέσεων μόνιμου προσωπικού (17 για το νοσοκομείο μας) δεν επαρκούν στο ελάχιστο να καλύψουν τις άμεσες λειτουργικές ανάγκες τους. Οι αποχωρήσεις εργαζομένων που θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα είναι πολλαπλάσιες. Οι υποσχέσεις του για δεύτερη δέσμη 2.440 προσλήψεων το 2016 δεν προκύπτει από πουθενά ότι θα υλοποιηθούν γνωρίζοντας την πολιτική που έχουν αποφασίσει και υπογράψει (3ο μνημόνιο) να υλοποιήσουν και να εφαρμόσουν στην Υγεία τις επιταγές της Ε.Ε. και του Κεφαλαίου και έχοντας την εμπειρία της εξαγγελίας από τον ίδιο τον πρωθυπουργό στις 2 Απρίλη 2015 για 4.500 προσλήψεις εντός του τρέχοντος έτους. Για την ανάγκη της άμεσης  χρηματοδότησης των νοσοκομείων για να καλύψουν τα λειτουργικά τους έξοδα έδωσε αόριστες υποσχέσεις.  Για τους απλήρωτους εργαζόμενους της Παιδοψυχιατρικής του νοσοκομείου μας απάντησε αόριστα «κάποια μέρα θα πληρωθούν». Ούτε πως, ούτε από πού.
Ο αγώνας μας συνεχίζεται. Οφείλει να πάρει καθολικά χαρακτηριστικά μέσα και έξω από τα νοσοκομεία. Η υπεράσπιση της Υγείας δεν είναι υπόθεση μόνο των υγειονομικών αλλά όλου του λαού. Έχουμε σκληρούς αγώνες μπροστά μας.
Προχωρούμε σε 2ωρη στάση εργασίας 10:00 έως 12:00 την Τρίτη 10 Νοέμβρη και στις 10:00 π.μ. συγκέντρωση - συνέλευση στο αμφιθέατρο.
Καθολικά απεργούμε την Πέμπτη 12 Νοέμβρη συμμετέχοντας στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια την ίδια μέρα ενάντια στις νέες ανατροπές, την κοινωνική ασφάλιση και σύνταξη, τη νέα φοροεπιδρομή, τη νέα περικοπή των μισθών μας που ετοιμάζουν με το νέο μισθολόγιο, την αξιολόγηση και τη σύνδεση μισθού - παραγωγικότητας.
Αγωνιζόμαστε - Διεκδικούμε:
·         Κατάργηση παλαιών και νέων εφαρμοστικών νόμων στην Υγεία. Να αποκατασταθούν όλες οι απώλειες που είχαμε (μισθολογικές, ασφαλιστικές, εργασιακές) με τα μνημόνια εργαζόμενοι και ασθενείς – Διαγραφή του χρέους.
·         Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν και πλήρη Υγεία για όλους.
·         Κατάργηση κάθε χαρατσιού στην Υγεία. Κατάργηση της ΕΣΑΝ ΑΕ και κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία.
·         Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με μόνιμη σταθερή εργασία. Μονιμοποίηση των εργαζομένων στα νοσοκομεία (επικουρικών, συμβασιούχων, ΕΣΠΑ, κλπ.).
·         Αξιοπρεπείς μισθούς. Άμεση πληρωμή χωρίς περικοπές όλων των δεδουλευμένων (μισθών, υπερωριών, εφημεριών).
·         Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Καθολικό δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Αξιοπρεπείς συντάξεις. Ένταξη μας στα βαρέα και ανθυγιεινά. 

 Από τη συγκέντωση στο Υπουργείο Υγείας στις 3 Νοεμβρίου 2015


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *