Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ & ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 2 ΚΑΙ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12ΜΜ ΣΤΗΝ 7η Υ.ΠΕ.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
Συνάδελφοι/σσες,
Οι εργαζόμενοι στη δημόσια Υγεία και την Πρόνοια, ξεπερνώντας δυσκολίες και εμπόδια, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, δώσαμε μαχητική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τη συμμετοχή μας στην απεργία στις 12 Νοέμβρη, με τη συμμετοχή μας στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα.                           
Δεν σταματάμε τον αγώνα μας! Δεν επιτρέπουμε στην κυβέρνηση και στα αρπακτικά, τους μεγαλοεπιχειρηματίες,  να κάνουν πάρτι με τον ιδρώτα μας και εμείς και οι οικογένειες μας να πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο!   Για τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ που θα ξεκοκαλίσουν τα μεγαλοσυμφέροντα, η κυβέρνηση βγάζει στο σφυρί τα σπίτια των εργαζομένων που χρωστάνε στις τράπεζες. Μειώνονται οι επικουρικές και οι πρόωρες συντάξεις. Αυστηροποιούνται οι προϋποθέσεις για την διευκόλυνση όσων έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία. Καταργούν τον ειδικό φόρο στο πετρέλαιο, που χρησιμοποιούν οι αγρότες. Την ίδια στιγμή χάρισαν δις ευρώ φόρους, χρέη και πρόστιμα σε εφοπλιστές και άλλους επιχειρηματικούς ομίλους.                                                                                                                        
Αυτά είναι τα προαπαιτούμενα που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση με την  στήριξη και των άλλων κομμάτων της πλουτοκρατίας. Τα προαπαιτούμενα για τα κέρδη είναι η φτώχεια η δική μας! Είναι η μείωση των μισθών, η κατάργηση των ΒΑΕ, το κλείσιμο κλινικών, οι πληρωμές των ασθενών, οι συντάξεις πείνας, οι απλήρωτες υπερωρίες-εφημερίες, οι προσλήψεις μονίμων με το σταγονόμετρο, η αύξηση των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας (επικουρικοί, εργαζόμενοι με δελτία παροχής υπηρεσιών), τα κλειστά κρεβάτια στις ΜΕΘ, οι μισθοί πείνας.
Η  επίθεση δεν σταματά. Το ξέρουμε πια ότι η μία θυσία προετοιμάζει την επόμενη! Μπορούμε να σπάσουμε την αυταπάτη ότι στα πλαίσια της αντιλαϊκής πολιτικής θα φτιάξουν κάποια στιγμή τα πράγματα. Εμείς σκοτωνόμαστε στη δουλειά και τα παιδιά μας κοιτάνε τη δουλειά με το κιάλι. Γι’ αυτό και πρέπει να ενωθούμε, να δράσουμε σαν μια γροθιά, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, τους ασθενείς, τους συγγενείς, με τα φτωχά λαϊκά στρώματα, με τα παιδιά της εργατιάς, με τους γυναικείους συλλόγους, τις λαϊκές επιτροπές, τους συλλόγους των φοιτητών και σπουδαστών.                                             
 Μπορούμε να αποκρούσουμε την αντιλαϊκή πολιτική, μπορούμε να μπλοκάρουμε τα σχέδια της κυβέρνησης. Όλοι μαζί να παλέψουμε, για να έχει ο λαός αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία-πρόνοια. Για να ανατρέψουμε τους αντιασφαλιστικούς νόμους. Να υπερασπιστούμε συντονισμένα οι εργαζόμενοι όλων των κλάδων το θεσμό των ΒΑΕ και τη διεύρυνσή του. Να ενταχθούμε στα ΒΑΕ με σύγχρονους όρους και δικαιώματα. Να παλέψουμε να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να μονιμοποιηθούν όλοι όσοι εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Να φύγουν οι εργολάβοι και το προσωπικό που απασχολούν να μονιμοποιηθεί. Να καλυφτούν οι απώλειες που είχαμε τα τελευταία χρόνια με τα μνημόνια. Γι’ αυτό  και πρέπει η 48ωρη απεργία να γίνει η αφετηρία της δικής μας αντεπίθεσης. Λαός ενωμένος ποτέ νικημένος!                                                                     
Ο κρατικός προϋπολογισμός του 2016 ενσωματώνει και τα αντιλαϊκά μέτρα που δεν έχουν ακόμα ψηφιστεί (νέες μειώσεις μισθών, διάλυση κοινωνικής ασφάλισης), μειώνει τις συνολικές δαπάνες για Υπουργείο Υγείας κατά 19 εκατομμύρια ευρώ, αντί να τις αυξάνει για να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν. Μειώνει κι άλλο την κρατική χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων κατά 1,8 δις €. Εάν περάσει ο προϋπολογισμός αυτός θα επιδεινωθούν ακόμη περισσότερο οι όροι διαβίωσης, οι όροι ιατρικής, νοσηλευτικής και φαρμακευτικής περίθαλψης του λαού, θα κλείσουν κι άλλες κλινικές και υγειονομικές μονάδες. Θα συνεχίσει να αυξάνεται ο αριθμός των ασθενών που στερούνται τα φάρμακά τους, που στερούνται το γιατρό.
Η κυβέρνηση προωθεί άμεσα νέο ασφαλιστικό, που θα επιφέρει νέες μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις. Η επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση δεν εξαιρεί κανέναν!         

Παράλληλα, με το 3ο μνημόνιο προβλέπεται η περεταίρω εκχώρηση υπηρεσιών της δημόσιας Υγείας στους ιδιώτες, ενώ τα σπασμένα από τα πλαφόν στη φαρμακευτική δαπάνη των νοσοκομείων θα πληρώσουν και πάλι οι ασθενείς. Είναι τουλάχιστον προκλητικές οι δηλώσεις του Υπουργού Υγείας ότι η αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης θα προέλθει από την αντιμετώπιση της διαφθοράς την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση με το Πολυνομοσχέδιο διέγραψε πρόστιμα μεγάλων επιχειρήσεων για φοροδιαφυγή και ετοιμάζεται να δώσει φορολογική αμνηστία σε μεγαλοεπιχειρηματίες για αδήλωτα κεφάλαια, με ένα συμβολικό αντίτιμο.  Το κυριότερο βέβαια είναι ότι η μήτρα που γεννάει τις μίζες και τη διαφθορά, είναι το ίδιο το σύστημα που βασίζεται στο κέρδος και η επιχειρηματική δράση σε υγεία – πρόνοια – φάρμακο, την οποία η κυβέρνηση πασχίζει να ενισχύσει π.χ. με τις συμπράξεις δημόσιου – ιδιωτικού τομέα.     
Το Σωματείο Εργαζομένων Πα.Γ.Ν.Η. συμμετέχει στην 24ωρη Πανυγειονομική Απεργία της ΠΟΕΔΗΝ την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου και καλεί όλους τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στην 7η Υ.ΠΕ. στις 12:00 μμ.
Το Σωματείο Εργαζομένων Πα.Γ.Ν.Η. συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία της ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου και καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις και πορείες της πόλης μας.
ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ. Κανείς στη δουλειά – όλοι στους δρόμους!!!
Αγωνιζόμαστε – Διεκδικούμε - Απαιτούμε:
·         Κατάργηση παλαιών και νέων εφαρμοστικών νόμων στην Υγεία. Να αποκατασταθούν όλες οι απώλειες που είχαμε (μισθολογικές, ασφαλιστικές, εργασιακές) με τα μνημόνια εργαζόμενοι και ασθενείς – Διαγραφή του χρέους.
·         Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν και πλήρη Υγεία για όλους.
·         Κατάργηση κάθε χαρατσιού στην Υγεία και παντού. Κατάργηση της ΕΣΑΝ ΑΕ και κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία.
·         Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με μόνιμη σταθερή εργασία. Μονιμοποίηση των εργαζομένων στα νοσοκομεία (επικουρικών, συμβασιούχων, ΕΣΠΑ, κλπ.).
·         Αξιοπρεπείς μισθούς. Άμεση πληρωμή χωρίς περικοπές όλων των δεδουλευμένων (μισθών, υπερωριών, εφημεριών).
·         Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Καθολικό δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Αξιοπρεπείς συντάξεις. Ένταξη μας στα βαρέα και ανθυγιεινά.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *