Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Η ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΤΟΜΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΑ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πατώντας πάνω στους προηγούμενους νόμους ΠΑΣΟΚ & ΝΔ, δίνει το συντριπτικό πλήγμα στην Κοινωνική Ασφάλιση! Το σχέδιο νόμου μειώνει τις κύριες και επικουρικές συντάξεις έως 30% για τους νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, τσακίζει τις αναπηρικές συντάξεις και τα προνοιακά επιδόματα, σταδιακά καταργεί το ΕΚΑΣ, ισοπεδώνει τις παροχές Υγείας – Πρόνοιας, αυξάνει τις ασφαλιστικές εισφορές, ενοποιεί τα ασφαλιστικά ταμεία με εξαφάνιση των αποθεματικών τους.
Παράλληλα, αποτελειώνει τους αυτοαπασχολούμενους, αλλά και τους εργαζόμενους με «μπλοκάκι» με την αύξηση ασφαλιστικών εισφορών. Τσακίζει τη νεολαία που μπαινοβγαίνει από την ανεργία στις ελαστικές μορφές απασχόλησης.
Η ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΤΟΜΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΑ. Είναι η ταφόπλακα για τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, ολοκληρώνει το σχεδιασμό που υπήρχε εδώ και χρόνια, νομιμοποιεί όλους τους προηγούμενους αντι-ασφαλιστικούς νόμους και προσθέτει κι άλλους βαρύτερους.
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!
Μαζί εφαρμόζουν και καταστολή κάθε κινητοποίησης και λαϊκής αντίδρασης, όπως κι οι προηγούμενοι. Στόχος τους είναι η πλήρης (και ταχύτατη!) εφαρμογή της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανταποδοτικότητα στην κοινωνική ασφάλιση. Δηλαδή, οι μεγαλοεπιχειρηματίες και το κράτος να απαλλαγούν παντελώς απ’ την ευθύνη και το κόστος για την παροχή κοινωνικής ασφάλισης, μεταφέροντάς τα στις πλάτες του κάθε ασφαλισμένου.
            Η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης είναι  βασική απαίτηση των μεγάλων επιχειρηματικών  ομίλων εδώ & πολλά χρόνια (πριν την κρίση), προκειμένου να διασφαλίζουν ασύδοτη κερδοφορία. Αυτοί που μας στύβουν καθημερινά, αυτοί που κατάκλεψαν τα ασφαλιστικά ταμεία, που βγάζουν τεράστια κέρδη από φοροαπαλλαγές, αλλά και απ’ το εμπόριο του ανθρώπινου πόνου και της ασθένειας, φροντίζουν να απογειώσουν τα κέρδη τους μέσα απ’ την αύξηση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Γι αυτό κι ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων χειροκροτεί τη σημερινή κυβέρνηση, όπως έκανε και με τις προηγούμενες.
Ιδιαίτερα στο Νοσοκομείο, όπου απαιτείται η επέκταση του θεσμού των Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, παγιώνουν την αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης παρατείνοντας την έκθεση στον επαγγελματικό κίνδυνο. Ποιος υγειονομικός θα μπορεί να δουλεύει μέχρι τα 67 και πόσο ασφαλές είναι αυτό για τους ασθενείς; Σήμερα, όπως το ζούμε όλοι, μεγαλώνουν δραματικά οι ελλείψεις προσωπικού κι η εντατικοποίηση της εργασίας, ενώ είναι ουσιαστικά ανύπαρκτα τα μέτρα για την πρόληψη και αντιμετώπιση του επαγγελματικού κινδύνου, δεν υπάρχουν καν τεχνικοί ασφαλείας, γιατροί εργασίας!
Όμως, ΜΠΟΡΟΥΜΕ να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα!
 Όλοι στο δρόμο, ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις μας στην κοινωνική ασφάλιση και να τις διευρύνουμε!
Για να έχει αποτέλεσμα ο αγώνας μας, είναι ανάγκη να δοθεί συλλογικά από τα όλα τα σωματεία υγειονομικών, να δεθεί με τον αγώνα των άλλων εργατικών και συνταξιουχικών σωματείων, των Λαϊκών Επιτροπών, των σπουδαστών, των φορέων των ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ. Η υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης σημαίνει αγώνα κόντρα στον πραγματικό αντίπαλο δηλ. τους επιχειρηματικούς ομίλους, το κράτος τους και την Ευρωπαϊκή Ένωση απ’ όπου εκπορεύονται τα σχέδιά τους. Αυτός ο προσανατολισμός θα δώσει στον αγώνα μας το απαιτούμενο περιεχόμενο, αλλά και την προοπτική για να αποκρούσουμε την επίθεση, να ανακτήσουμε τις απώλειες σε μισθούς και δικαιώματα και ν’ ανοίξουμε το δρόμο για ριζικές αλλαγές, ώστε να αξιοποιούνται οι μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και τα επιτεύγματα της επιστήμης για την κάλυψη των αναγκών μας.
Το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑ.Γ.Ν.Η. ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ και για αυτό το μείζον θέμα αλλά και υπόλοιπα εξίσου σοβαρά που ταλανίζουν το Νοσοκομείο: έλλειψη προσωπικού, προϋπολογισμός, φάρμακα – υλικά, ελαστικές σχέσεις εργασίας, εργολαβίες:

1  Ενημερωτικές συσκέψεις στο Νοσοκομείο
§   Δευτέρα 25/1 περιοδεία – συζήτηση στα νοσηλευτικά τμήματα,
§   Τριτη 26/1 στις 07:00 π.μ.  για το προσωπικό των χειρουργείων,
§   Τετάρτη 27/1 στις 13:00 μ.μ. για Διοικητικούς & Τεχνικούς,
§   Πέμπτη 28/1 στις 13:00 μ.μ. για τους εργαστηριακούς έξω από το Βιοχημικό εργαστήριο,
§   Παρασκευή 22/1 ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 13:00 με 15:00  ΜΕ ΣΥΚΕΝΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ για την ανάδειξη των προβλημάτων του νοσοκομείου
2.         Κλιμάκωση την ερχόμενη εβδομάδα 25 - 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ για κινητοποίηση στην 7η Υ.ΠΕ.
3.         Συμμετοχή στο συλλαλητήριο  που κάλεσε το ΠΑΜΕ  το Σάββατο 23/1 στην πλατεία Ελευθερίας.
4.         Δευτέρα 1/2 σύσκεψη στις 14:30 με εργαζομένους με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, 5 μήνα, ΟΑΕΔ, εργολαβικούς, ΕΛΚΕ κ.α. στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου. Απαιτούμε σταθερή & μόνιμη δουλειά για όλους, χωρίς εργολάβους και ατομικές συμβάσεις.
5.         Σύσκεψη με συλλόγους χρονιών πασχόντων  ασθενών για τα οξυμμένα προβλήματα τους. Η χορήγηση των λεγόμενων «ακριβών» φαρμάκων (αντικαρκινικά, αντιρετροϊκά, αντιρευματικά κ.λπ.) από τα Νοσοκομεία ΔΕΝ συνοδεύτηκε από αντίστοιχη αύξηση των κονδυλίων. Αν δεν δοθεί επιπλέον επιχορήγηση στα Νοσοκομεία για αυτές τις κατηγορίες που προορίζονται για εξωτερικούς ασθενείς θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα !!!Ενδεικτικά μόνο για το ΠΑ.Γ.Ν.Η.  απαιτούνται περίπου 11.000.000 ευρώ επιπλέον για αυτή τη φαρμακευτική δαπάνη.
6.         Συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ στις 4 Φεβρουαρίου.
Συνάδελφοι μπαίνουμε σε ανειρήνευτο και μακροχρόνιο αγώνα ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!
ü        Η ίδια η ζωή μας αποδομεί κάθε επιχείρημα της συγκυβέρνησης που θέλει να μας πείσει ότι «όλα πάνε καλά» σε μισθολόγιο -  ασφαλιστικό – προσλήψεις!
ü        Αγωνιζόμαστε ΕΝΩΜΕΝΟΙ όλοι οι κλάδοι, όλες οι ηλικίες, ΟΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των λαϊκών στρωμάτων τσακίζεται απ’ τον Αρμαγεδδών που φέρνουν Ε.Ε. – κεφάλαιο – συγκυβέρνηση!
ü        Απαιτούμε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ  να πάρει πίσω το νομοσχέδιο – έκτρωμα και να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ!
ü        Αποκλειστικά δημόσια, καθολική, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση. Σύνταξη στα 60 και τα 55 χρόνια αντίστοιχα για άνδρες και γυναίκες. Υπεράσπιση και επέκταση των Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.
ü        Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα. Άμεση λήψη μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση του επαγγελματικού κινδύνου και την προστασία της υγείας και ασφάλειας σε όλους τους χώρους
ü        Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας με πλήρη κρατική χρηματοδότηση.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *