Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ!!!

2ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΠΕΜΠΤΗ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 08:00 – 10:00 π.μ.
Η σφοδρότητα της επίθεσης που ετοιμάζουν στην κοινωνική ασφάλιση μας φέρνει αντιμέτωπους με καταστάσεις που αντιμετώπιζαν οι εργαζόμενοι τον 19ο αιώνα. Η επίθεση που δεχόμαστε δεν φέρνει απλώς κάποια νέα αντιασφαλιστικά μέτρα αλλά συνολικά την ταφόπλακα των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, τη διάλυση του όποιου κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης είχε απομείνει.
Βγαίνουν ξεδιάντροπα και λένε ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις τη στιγμή που το έχουν πράξει ήδη δύο φορές μέσα σε ένα χρόνο πατώντας στους αντιασφαλιστικούς νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων. Και αυτή είναι η καλύτερη εκδοχή, αφού η συγκεκριμένη πρόταση θα περάσει από την κρίση των δανειστών.
            Συγκεκριμένα θα επιβληθούν μειώσεις με το νέο υπολογισμό και επανυπολογισμό όλων των συντάξεων, κυρίων και επικουρικών, στα εφάπαξ και στο ΕΚΑΣ, το οποίο καταργείται το 2019. Ο υπολογισμός της σύνταξης πλέον αφορά σε όλο τον εργάσιμο βίο μειώνοντας έτσι το ποσοστό αναπλήρωσης.
Η ασφάλιση γίνεται πια ατομική υπόθεση του κάθε εργαζομένου, με σταδιακή απεμπλοκή του κράτους και της εργοδοσίας από αυτήν. Ο εργαζόμενος δεν θα ξέρει ούτε πότε θα πάρει σύνταξη, ούτε το ύψος της.
Το ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη, όπως πολλοί θεωρούν. Οι συντάξεις είναι η μια πλευρά προστασίας και αξιοπρεπούς ζωής, μετά τον εργάσιμο βίο! Το ασφαλιστικό περιέχει όλο το πλαίσιο προστασίας κάθε εργάτη, κάθε εργαζόμενης, κάθε νέου! Είναι η ασφάλιση του μικρού παιδιού, τα εμβόλια του. Είναι το φάρμακο μας όταν αρρωστήσουμε. Είναι το επίδομα ασθένειας, οι ιατρικές εξετάσεις, οι παροχές υγείας και πρόνοιας συνολικά. Είναι η προστασία της μητρότητας, με τα επιδόματα κυοφορίας και λοχείας. Είναι η προστασία μας στον επαγγελματικό κίνδυνο.
Κυβέρνηση, Κεφάλαιο, Ε.Ε. θέλουν η Κοινωνική Ασφάλιση να γίνει προσωπική υπόθεση ανάλογα με τις εισφορές και παροχές στον καθένα αναλόγως την τσέπη του. Να είμαστε εκτεθειμένοι στις ασθένειες, στον επαγγελματικό κίνδυνο χωρίς να δίνουν δεκάρα τσακιστή.
Η  κυβερνητική πολιτική τροφοδοτεί την ιδιωτική Υγεία, απαξιώνει την Κοινωνική Ασφάλιση, τις συντάξεις και τις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας.
            Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έρχεται να κάνει τη βρώμικη δουλειά που δε μπόρεσαν να ολοκληρώσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Πιστή στο άρμα της ΕΕ, ακολουθεί κατά γράμμα μία-μία τις απαιτήσεις του κεφαλαίου.
Η ανακοίνωση των νέων μέτρων και η τυχόν κατάθεση στη Βουλή θα απαντηθεί αγωνιστικά από τους εργαζόμενους!
Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Πα.Γ.Ν.Η. προκήρυξε 2ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016 στις 08:00 με 10:00 π.μ. και Γενική Συνέλευση στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου με προοπτική κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τα οξυμένα προβλήματα εργαζομένων και ασθενών.
Επίσης, το Σωματείο Εργαζομένων Πα.Γ.Ν.Η. συμμετέχει στην παγκρήτια συγκέντρωση των Νομαρχιακών τμημάτων της ΑΔΕΔΥ το Σάββατο 16 Ιανουαρίου στις 12:00 μμ στην πλ. Ελευθερίας. Καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι να δώσουν ένα δυναμικό παρόν.
Απαιτούμε, Διεκδικούμε, Αγωνιζόμαστε για:
·         Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση,
·         Ενιαίο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, που θα περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας, τις παροχές και υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *