Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016

ΔΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ & ΤΟΥ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ

Την προηγούμενη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του Χειρουργείου και του Αναισθησιολογικού στον εκτελών χρέη Διοικητή.
Στην κινητοποίηση εκφράστηκε η αγανάκτηση και η πρόθεση των εργαζομένων να διεκδικήσουν ουσιαστικά επίλυση του προβλήματος της υποστελέχωσης του Χειρουργείου και του Αναισθησιολογικού που τα τελευταία χρόνια έχει συρρικνωθεί λόγω συνταξιοδοτήσεων και παραιτήσεων χωρίς να αντικατασταθεί με το ανάλογο μόνιμο προσωπικό.
Το Χειρουργείο είναι μικρογραφία των σοβαρών ελλείψεων που έχει το νοσοκομείο σε προσωπικό σε όλες τις ειδικότητες. Ενδεικτικά η διοίκηση του Σωματείου μαζί με τους εργαζομένους παρουσίασαν τις σοβαρές ελλείψεις. Στο Αναισθησιολογικό υπηρετούν 18 νοσηλευτές με την προϊσταμένη και χρειάζονται 24, στο Χειρουργείο με την προϊσταμένη είναι 35 και χρειάζονται 42, καθώς επίσης, υπάρχει μεγάλο υπόλοιπο κανονικής άδειας του 2015 και για τα δύο αυτά τμήματα. 
Η λύση που προτάθηκε από την Διοίκηση του νοσοκομείου δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα (λειτουργία 4 κρεβατιών για έναν μήνα). Απλά δίνει τη δυνατότητα χορήγησης αδειών περασμένων ετών και μεταθέτει το πρόβλημα για μετά το Πάσχα. Η μόνη λύση είναι η στελέχωση του νοσοκομείου με μόνιμο προσωπικό και όχι με εργαζόμενους ελαστικών σχέσεων εργασίας. Αυτό το αίτημα έχει αναδειχθεί σε όλες τις κινητοποιήσεις που έχουμε πραγματοποιήσει διεκδικώντας παράλληλα δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας πλήρως χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.
Σε κάθε άλλη περίπτωση την ευθύνη φέρει το Υπουργείο Υγείας, η 7η Υ.ΠΕ. και η Διοίκηση του νοσοκομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *