Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΓΝΗ

Την Πέμπτη 31 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου μας με τους επικουρικούς εργαζομένους όλων των κατηγοριών του νοσοκομείου. Μέσα από τη σύσκεψη τονίστηκε: πως οι αγώνες του προηγούμενου διαστήματος έφεραν αποτέλεσμα, η αναγκαιότητα της συνέχισης των κινητοποιήσεων και ο συντονισμός με τους υπόλοιπους επικουρικούς αλλά και με τους εργαζομένους της παιδοψυχιατρικής που λήγουν οι συμβάσεις τέλος Σεπτέμβρη  και με τους συναδέλφους 5μηνιτες. 
Η σύσκεψη επαναβεβαίωσε το αίτημα να μονιμοποιηθούν οι συνάδελφοι μας που οι συμβάσεις τους λήγουν τον Σεπτέμβρη του 2016.  Υπενθυμίζουμε ότι τρεις φορές έχει ανανεωθεί η σύμβαση των παραπάνω εργαζομένων και τυχόν απόλυση τους θα σημάνει παραπέρα υποστελέχωση και υποβάθμιση των υπηρεσιών των νοσοκομείων του νησιού μας. Οι 65 συνάδελφοι μας καλύπτουν ανάγκες σε μόνιμο προσωπικό που λείπει και είναι ειδικότητες  γιατρών, νοσηλευτών, μαιών, μεταφορέων ασθενών, διοικητικών, τεχνολόγων, ακτινολόγων κλπ. Σήμερα, χρειάζεται όχι μόνο να παραμείνουν στη θέση τους οι παραπάνω συνάδελφοι αλλά να προσληφθεί κι επιπλέον προσωπικό για να καλυφθούν οι ανάγκες του νοσοκομείου που είναι μεγάλες και δεν καλύπτονται με δηλώσεις εντυπωσιασμού όπως έκανε η 7η Υ.ΠΕ. και το Υπουργείο Υγείας όλο το προηγούμενο διάστημα.
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε:
- Να προχωρήσουμε σε παγκρήτια κινητοποίηση και παράσταση διαμαρτυρίας στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια μετά την παγκρήτια σύσκεψη σε συνεργασία με τα άλλα σωματεία της Κρήτης.
- Να πάρουν μέρος οι επικουρικοί εργαζόμενοι στη Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία στις 7 του Απρίλη και να συμμετέχουν σε 48ωρη απεργία αν η κυβέρνηση φέρει ο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο – λαιμητόμο στη Βουλή.
- Να κλιμακώσουμε τον αγώνα και να τον συντονίσουμε με τα σωματεία και τους επικουρικούς εργαζόμενους των άλλων νοσοκομείων της χώρας.
- Να απευθυνθούμε σε όλα τα εργατικά σωματεία, συλλόγους ασθενών και λαϊκούς φορείς να συμβάλουν αποφασιστικά στον αγώνα των εργαζομένων των νοσοκομείων συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις εκδίδοντας ψηφίσματα συμπαράστασης ή όποια άλλη μορφή αγώνα επιλέξουν.
Και σ’ αυτούς τους καιρούς οι αγώνες των εργαζομένων  μπορούν να φέρουν αποτελέσματα.
Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Πα.Γ.Ν.Η. καλεί τους εργαζόμενους και τον λαό της Κρήτης, τα εργατικά σωματεία, συλλόγους και λαϊκούς φορείς σε κοινό αγώνα για:
• Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους.
• Άμεση στελέχωση των νοσοκομείων με προσωπικό όλων των ειδικοτήτων με μόνιμη σταθερή εργασία. Μονιμοποίηση εργαζομένων επικουρικών, συμβάσεων κλπ.
• Κανένα κλείσιμο, καμία συγχώνευση, καμία συρρίκνωση κλινικών και τμημάτων των νοσοκομείων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *