Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

48ΩΡΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 & 7 ΜΑΪΟΥ

Συνάδελφοι/Συναδέλφισσες,
Η κυβέρνηση αποφάσισε χτες να φέρει το Σαββατοκύριακο για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το αντιασφαλιστικό και το φορολογικό νομοσχέδιο. Η στάση της κυβέρνησης δείχνει ότι δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα, προκειμένου να φέρει σε πέρας την αποστολή που της ανέθεσε το κεφάλαιο, να τσακίσει δηλαδή ό,τι απέμεινε όρθιο από τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα και ταυτόχρονα να ελιχθεί απέναντι στις λαϊκές αντιδράσεις.
Ότι γνωρίσαμε μέχρι σήμερα από ασφαλιστικά δικαιώματα συνθλίβονται για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων. Θέλουν να ξεμπερδέψουν μια και καλή με το βαρίδι της Κοινωνικής Ασφάλισης, για να προστατευτεί και να αυξηθεί η κερδοφορία των μονοπωλίων. Παράλληλα, φέρνουν νέα επιδρομή, νέα ασήκωτα βάρη στις πλάτες μας, νέα αιμορραγία στο ήδη άθλιο λαϊκό εισόδημα!
Οι αγώνες των προηγούμενων μηνών χάραξαν στο δρόμο! Φανερώθηκε η δυναμική που έχει η συμμαχία του εργαζόμενου λαού!
Το δίλημμα που μπαίνει είναι καθαρό:
• Θα αποδεχτούν οι εργαζόμενοι, ο λαός, να φυτοζωούν οι γέροντες με συντάξεις πείνας, οι νεότερες γενιές να μην ελπίζουν καν ότι θα πάρουν σύνταξη και οι σημερινές να παίρνουν ένα επίδομα για τα γεράματα μετά από 40 χρόνια δουλειάς, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση «μπουκώνει» με νέες απαλλαγές και προνόμια το κεφάλαιο;
• Θα αποδεχτούν τη γενίκευση των πληρωμών στην Υγεία και στα φάρμακα, το πετσόκομμα των ήδη πενιχρών παροχών από τα Ταμεία, την κατεδάφιση του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης; Θα επιτρέψουν το φαγοπότι που στήνουν τα κοράκια της ιδιωτικής Ασφάλισης;
Αυτά είναι τα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει ο καθένας τις μέρες αυτές.
Η διοίκηση του Σωματείου καλεί τους εργαζομένους να πάρουν μέρος στη 48ωρη απεργία Παρασκευή 6 και Σάββατο 7 Μαΐου και στην Πρωτομαγιάτικη απεργία  που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Μαΐου.
Είναι ώρα να στείλουμε πιο δυνατό το μήνυμα:
«Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο, να πληρώσει το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία».
Τέρμα οι θυσίες για τα κέρδη των πλουτοκρατών. Ζητάμε δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Δε θα επιτρέψουμε από φόβο να ζήσουμε στη φτώχεια, στη σύγχρονη σκλαβιά, στη ζωή χωρίς μέλλον για μας και τα παιδιά μας.
Δε θα παραδώσουμε την ασφάλιση στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών που περιμένουν στη γωνία!
Δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματά μας, τη ζωή μας, τον κόπο, τον ιδρώτα και το αίμα μας.
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ 6-7-8 ΜΑΪΟΥ
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ
ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *