Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!!!

Το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑ.Γ.Ν.Η. συγχαίρει τα παιδιά των εργαζομένων που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις και ανεξαρτήτως αποτελέσματος έδωσαν τη μάχη αυτή μαζί με τις οικογένειες τους με πολύ κόπο, θυσίες και μεγάλα οικονομικά βάρη. Άλλωστε το μέλλον κάθε νέου και νέας δεν κρίνεται μόνο στα θρανία και στις εξετάσεις του σχολείου, δεν αρχίζουν και δεν τελειώνουν όλα από την επίδοση σ' αυτές.
Η επιτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις συνοδεύεται από άγχος και αγωνία για το αν θα τα βγάλει πέρα ο νέος και η νέα της λαϊκής οικογένειας.
Τα αδιέξοδα για τα παιδιά που δεν κατάφεραν να πετύχουν το στόχο τους μεγαλώνουν και οι νέοι αυτοί ζουν ένα εμπόριο ελπίδας, για "ένα κάποιο χαρτί" επαγγελματικής αποκατάστασης.
Το σωματείο εργαζομένων καλεί όλους τους νέους και τις νέες, είτε πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, είτε θα συνεχίσουν σε κάποια επαγγελματική σχολή, είτε ξεκινήσουν να ψάχνουν για δουλειά, να αντιμετωπίσουν το μέλλον και τη ζωή που ανοίγεται μπροστά τους με μαχητικότητα, γνωρίζοντας ότι η εργασιακή ζούγκλα, ο κίνδυνος της ανεργίας τους αφορά όλους. Γι’ αυτό η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ φέρνει άλλη μια φορά στην επικαιρότητα την άμεση ανάγκη να δυναμώσει η πάλη των νέων για ζωή και σπουδές με δικαιώματα, να δυναμώσει η απαίτηση για άμεσα μέτρα προκειμένου να εξασφαλιστεί η δωρεάν στέγαση, σίτιση και μετακίνηση.
Παράλληλα, είναι επείγουσα ανάγκη να παρθούν μέτρα στήριξης για τους νέους που δεν κατάφεραν να περάσουν ή και για τα παιδιά που εγκαταλείπουν το σχολείο. Για επαγγελματικές σχολές δημόσιες και δωρεάν, καταβολή επιδόματος ανεργίας από την πρώτη μέρα αναζήτησης δουλειάς, για πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Στο συλλογικό αγώνα και την πάλη για μια καλύτερη ζωή βρίσκουν ουσιαστικό νόημα οι ατομικές προσπάθειες και θυσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *