Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016

24ΩΡΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΟΚΤΩΒΡΗ - 2ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΟΚΤΩΒΡΗ 8 ΜΕ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ

 ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΟΘΕΣΗ  ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ

ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ 6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΜΕ:

Στάση εργασίας Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 8 – 10 πμ 

και Γενική Συνέλευση στο Αμφιθέατρο

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Πέμπτη 6 Οκτωβρίου

 στην πλ. Ελευθερίας ώρα 11:30πμ


 Συνάδελφοι/σσες,
Δεν αρκεί να αγανακτείς. Μόνο μέσα από την ενεργή συμμετοχή μας στην οργανωμένη πάλη μπορούμε να βάλουμε ΤΕΡΜΑ στην υποστελέχωση, στην κινητικότητα, στις άθλιες συνθήκες δουλειάς, στο μεροκάματο στα όρια της φτώχειας, στα «μπίζνες πλαν» Διοικήσεων και κυβέρνησης για κλινικές και νοσοκομεία, στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που απεργάζονται επιχειρηματικοί όμιλοι- κυβέρνηση- Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) - ΔΝΤ.
Μόνο μέσα από τη δραστήρια συμμετοχή στο σωματεία μας, μέσα από πρωτοβουλίες διεκδίκησης των σύγχρονων δικαιωμάτων μας, διεκδίκησης υψηλού επιπέδου και εντελώς δωρεάν υπηρεσίες για όλον το λαό, σε συντονισμό με σωματεία εργαζομένων άλλων κλάδων, αυτοαπασχολούμενων, μικρομεσαίων αγροτών, με συλλόγους χρονίως πασχόντων, συνταξιούχων, γυναικών, νεολαίας θα καταφέρουμε να περάσει το εργατικό - λαϊκό κίνημα στην επίθεση απέναντι στον κοινό εχθρό.
Στο χέρι σου είναι, συνάδελφε, να αλλάξει μια ώρα αρχύτερα! Όσο στερείς το μυαλό και τις δυνάμεις σου από τη συλλογική πάλη για όλα όσα δικαιούμαστε, για όλα όσα δικαιούνται τα παιδιά σου, δίνεις περιθώρια στον αντίπαλο να σου αφαιρεί κι άλλα.
Η αύξηση πληρωμών των ασφαλιστικών ταμείων και των ίδιων των ασφαλισμένων και ανασφάλιστων απευθείας από την τσέπη τους για εξετάσεις, νοσήλια, θεραπείες, φάρμακα υπηρετεί το στόχο να φτιαχτεί ένα σύστημα πλήρως ανταποδοτικό. Νοσοκομεία με τζίρο και μειωμένη κρατική χρηματοδότηση (αυτόνομες αυτοδιοικούμενες μονάδες) είναι η στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης «οικειοθελώς» συμφωνημένη από τις σοσιαλδημοκρατικές και νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις.
Όπως το νοσοκομείο της Σαντορίνης που χτίστηκε και εξοπλίστηκε από τον κόπο του λαού, παραδόθηκε όμως  από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σε Ανώνυμη Εταιρεία (Α.Ε.), την ΑΕΜΥ, στελεχώθηκε και με δανεικό προσωπικό, για να λειτουργεί ως αυτοχρηματοδοτούμενη μονάδα. Δε συναντάμε, λοιπόν, μόνο το κλείσιμο, τη συγχώνευση, την κατάργηση  Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας κι άλλων μονάδων υγείας σαν αποτέλεσμα αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής. Ταυτόχρονα, μπορεί και να ανοίγουν μαγαζιά υγείας με προσωπικό για ορισμένο χρονικό διάστημα (επικουρικοί, 5μηνα, ελαστικές εργασιακές σχέσεις), που «θα μπαίνει και θα βγαίνει» ανάλογα με τις ανάγκες της πελατείας, με ασθενείς που θα ακριβοπληρώνουν με άμεσο και έμμεσο τρόπο.
Εργοδοσία, κράτος και Ε.Ε. θέλουν να προωθήσουν το μοντέλο Σαντορίνη Α.Ε. παντού κι έχουν ετοιμάσει και τα εργαλεία τους (θεραπευτικά πρωτόκολλα, αξιολόγηση κλπ).
Η κυβέρνηση με τα ίδια κριτήρια ετοιμάζεται να φέρει σχέδιο νόμου για ΠΦΥ και για Ψυχική Υγεία.
Γιατί δεν αμφισβητεί με τι όρους και για ποιον δουλεύουν τα νοσοκομεία, οι μονάδες υγείας και πρόνοιας. Γιατί διαχρονικά έβαζαν και βάζουν πλάτη να εισέρχεται μέσα στο κίνημα η γραμμή της ανταγωνιστικότητας και του «ευρωπαϊκού κεκτημένου» που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του αντιπάλου μας.
Δ Ι Ε Κ Δ Ι Κ Ο Υ Μ Ε:
- ΤΩΡΑ μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων που εργάζονται με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα.
- Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ με σύγχρονους όρους και δικαιώματα. Κάτω τα χέρια από το Ανθυγιεινό επίδομα.
- Να αποκατασταθούν άμεσα όλες οι απώλειες που είχαμε μισθολογικές, ασφαλιστικές, εργασιακές. Μέτρα προστασίας της μητρότητας για όλους τους εργαζόμενους.
- Αποκλειστικά Δημόσια - Δωρεάν, Καθολική & Υποχρεωτική ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ. Να πληρώσει το κράτος κι η εργοδοσία.
- Τα σχέδια της κυβέρνησης για την Ψυχική Υγεία και την ΠΦΥ να μη φθάσουν στη βουλή!
- Αποκλειστικά Δημόσια, Δωρεάν και Σύγχρονη ΥΓΕΙΑ - ΠΡΟΝΟΙΑ για όλο το λαό. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ
24ΩΡΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΟΚΤΩΒΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *