Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΟΝΙΜΟΥ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ 24ΩΡΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΗ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Η αναγκαιότητα να διασφαλιστεί η ασφάλεια των εργαζομένων,  των ασθενών, της  δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας μέσω της στελέχωσης με μόνιμο προσωπικό - με ταυτόχρονη αξιοποίηση  και άλλων τεχνικών μέσων (φωτισμός, μπάρες) - δεν αμφισβητείται.
Πολλές φορές το σωματείο του ΠΑΓΝΗ με ανακοινώσεις, δελτία τύπου, παρεμβάσεις στη διοίκηση στάθηκε στις ευθύνες που υπάρχουν εξαιτίας της πολιτικής της εμπορευματοποίησης και της εκχώρησης υποστηρικτικών υπηρεσιών του νοσοκομείου σε εργολάβους ή σε κάλυψη των αναγκών μέσω του ξεζουμίσματος των ασθενών δια μέσου της ολοήμερης ιδιωτικής λειτουργίας του νοσοκομείου.
Ενδεικτικά μέχρι το 2012 προβλέπονταν για το κλάδο φυλάκων-νυχτοφυλάκων 16 θέσεις και υπηρετούσαν 2. Στο προσωπικό ασφαλείας υπηρετούσαν 18 εργαζόμενοι και σήμερα υπηρετούν 11. Το 2016 οι προβλεπόμενες θέσεις για τη θέση φυλάκων-νυχτοφυλάκων είναι 5 και είναι κενές όλες. 
Η σημερινή ηγεσία του υπουργείου, της ΔΥΠΕ και της διοίκησης του νοσοκομείου αντί να προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όταν η ανεργία υπερβαίνει το 30%,  προχωρά σε πρόσκληση ενδιαφέροντος (άλλη μια υπηρεσία που αυτοχρηματοδοτείται από τις τσέπες των ασθενών άμεσα ή έμμεσα) για τους υπάρχοντες εργαζόμενους που επιθυμούν (υπερωριακά) να πλαισιώσουν την υπηρεσία φύλαξης λέγοντας ότι αυτή η εργασία θα αφορά την επιτήρηση των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων. Η απόφαση αυτή όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα της ασφάλειας αλλά καθιστά τους ίδιους τους εργαζόμενους (χωρίς εκπαίδευση) υπεύθυνους για ότι συμβεί και με κίνδυνο να βρεθούν εκτεθειμένοι ποικιλοτρόπως. Επίσης, καταργεί ειδικότητες απαραίτητες για την ασφάλεια του νοσοκομείου. 
Αυτή η απόφαση αποδεικνύει ότι η διοίκηση του νοσοκομείου όχι μόνο δεν θέλει να αντιμε-τωπίσει ουσιαστικά τις ελλείψεις προσωπικού αλλά συμβάλει και η ίδια στην όξυνση του προβλήματος με τη λύση που δίνει.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ άμεση πρόσληψη μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού για 24ωρη προστασία και φύλαξη εντός και εκτός του νοσοκομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *