Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ - Η ΕΝΟΤΗΤΑ, Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ

Συνάδελφοι, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, η επίθεση που δεχόμαστε από κυβέρνηση, τρόικα και μεγάλο κεφάλαιο συνεχίζεται αμείωτη. Ετοιμάζεται η δεύτερη αξιολόγηση, η περαιτέρω ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, η αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου.
Σε αυτές τις συνθήκες η ενότητα όλων των κλάδων, όλων των εργαζομένων είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία. Δεν χωράει κανένας αποκλεισμός κανενός συναδέλφου.
Η ενότητα απαιτεί σωματεία οργανωτές της πάλης, που τραβάνε στην οργάνωση και στην ευθύνη της πάλης όλους τους εργαζόμενους. Που δεν τους διαχωρίζουν σε μόνιμους και συμβασιούχους, σε "εργολαβικούς" και "με μπλοκάκι". Είναι υποχρέωση κάθε σωματείου, που θέλει στοιχειωδώς να εκτελεί τα καθήκοντά του προς τους εργαζόμενους τους οποίους εκπροσωπεί, να δέχεται στις γραμμές του το σύνολο των εργαζομένων, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας. Επιβάλλεται άλλωστε από τις ίδιες τις εξελίξεις.
Νέες μορφές ελαστικών σχέσεων εργασίας προωθούνται από κυβέρνηση - ΕΕ, στα πλαίσια του νοσοκομείου επιχείρηση. Ελαστικές εργασιακές σχέσεις υπάρχουν εδώ και χρόνια που αντικα-θιστούν τη μόνιμη και σταθερή εργασία (προσλήψεις μέσω κοινωφελών προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, μέσω ΕΣΠΑ, με μπλοκάκι, πρακτικάριοι κ.ο.κ.). Από τα ίδια τα πράγματα λοιπόν, τις ίδιες τις εξελίξεις, η ισότιμη συμμετοχή όλων των εργαζομένων στο σωματείο είναι αυτονόητη, επιβεβλημένη. Ο διαχωρισμός των εργαζομένων αποδυναμώνει τον αγώνα και εξυπηρετεί την εργοδοσία. Οι εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας, χωρίς διαφορά απ’ τους άλλους εργαζόμενους, αποτελούν  αναπόσπαστο κομμάτι για την παροχή υγείας του λαού μας εργασία και προσφέρουν σημαντικό έργο παρόλα τα κουτσουρεμένα δικαιώματα λόγω της εργασιακής τους σχέσης έτσι όπως την επέβαλλαν οι αντεργατικοί νόμοι των προηγούμενων κυβερνήσεων και τη συνεχίζει η σημερινή.
Μέχρι σήμερα στο νοσοκομείο μας η πλειοψηφία των προηγούμενων διοικήσεων του σωματείου αρνούνταν πεισματικά την εγγραφή όλων των εργαζομένων στο σωματείο με την δικαιολογία ότι δεν μπορεί να παραβιάζεται το καταστατικό. Αγνοώντας ότι η ίδια η ζωή έχει παραβιάσει το καταστατικό που γράφτηκε όταν δεν υπήρχαν άλλου είδους εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, σε αντίθεση με σήμερα και παραβλέποντας τη βασική αρχή που διέπει κάθε πολιτική και συνδικαλιστική δράση, ότι μόνο ενωμένοι και αποφασισμένοι όλοι μαζί οι εργαζόμενοι μπορούν να πετύχουν κάτι, ιδιαίτερα στις σκληρές συνθήκες που ζούμε και δουλεύουμε.
Έτσι, είναι απολύτως φυσιολογική και θετική εξέλιξη η εγγραφή στο σωματείο όλων των εργαζομένων στο νοσοκομείο ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση και χρόνο εργασίας σε αυτό.
Τόσο στη συνεδρίαση του Δ.Σ της Δευτέρας 5/9/2016  που αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία επί των παρόντων με εισήγηση της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ και με την θετική ψήφο της ΠΑΝΤΙΓΙΕΡΑΣ, όσο και στη δεύτερη, στις 13/9, που αποφασίστηκε  ΟΜΟΦΩΝΑ  επί των πα-ρόντων (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ – ΠΑΝΤΙΓΙΕΡΑ, απουσίαζαν ΑΔΗΚ-ΔΗΣΗ-ΜΕΤΩΠΟ), επιβεβαιώθηκε η απόφαση εγγραφής στο σωματείο όλων των εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ.
Με αυτήν την απόφαση το σωματείο μας δηλώνει και έμπρακτα το αυτονόητο, ότι όλοι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα εργασιακής σχέσης δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, όλοι βάλλονται και τσακίζονται από τα αντεργατικά μέτρα που τσακίζουν την καθημερινότητα μας και ο δρόμος του αποτελεσματικού αγώνα περνάει απαραίτητα μέσα από την  ταξική ενότητα.
Καλούμε, επίσης, όλα τα σωματεία του δημοσίου  να προχωρήσουν στην εγγραφή όλων των εργαζομένων που εργάζονται στους ίδιους χώρους, ώστε η ενότητα για την οποία μιλάμε να γίνει πραγματικά υπόθεση όλων.

Όλοι στα συνδικάτα, όλοι στον αγώνα

Ενότητα και πάλη για να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *