Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016

ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΓΝΗ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρά τα μεγάλα λόγια περί στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας, παρά τις ανάσες που λέει ότι δίνει, συνεχίζει την πολιτική εκχώρησης των λειτουργιών του νοσοκομείου. Θύμα αυτήν τη φορά πρόκειται να γίνει ο ιματισμός του νοσοκομείου.
 Στην τελευταία συνάντηση με τον διοικητή μετά από ερώτηση σχετικά με την πληροφορία περί αναζήτησης προσφορών υλικοτεχνικής μελέτης για το κόστος λειτουργίας των πλυντηρίων ομολογήθηκε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθεί έξω σε ιδιώτη το πλύσιμο του ιματισμού, επικαλούμενος το κόστος λειτουργίας. Επιχείρημα που ακούμε όλα αυτά τα χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις για να δικαιολογήσουν τη στρατηγική επιλογή να ξεφορτωθεί το κράτος τις όποιες ακόμα δημόσιες λειτουργίες υπάρχουν στα νοσοκομεία, ξεκινώντας από τις υποστηριχτικές λειτουργίες (σίτιση, καθαριότητα, μηχανοργάνωση, λογιστήρια, συντήρηση μηχανημάτων και στη συνέχεια εργαστήρια κ.α.). Το πλύσιμο του νοσοκομειακού εξοπλισμού (δεν είναι ξενοδοχειακός κοινός ιματισμός), απαιτεί ειδικές προδιαγραφές και υψηλά standard λόγω της φύσης του, και επομένως διαμορφώνεται υψηλότερο κόστος από αυτό του πλυσίματος του κοινού ιματισμού. Προειδοποιούμε την διοίκηση, τη ΔΥΠΕ και την κυβέρνηση πως αν προχωρήσουν σε εκχώρηση των πλυντηρίων σε ιδιώτη εργολάβο εντός ή εκτός του νοσοκομείου θα βρουν το σύνολο των εργαζομένων απέναντι τους.
Να τονίσουμε ότι στα πλυντήρια ξεκίνησαν να εργάζονται 28 άτομα, το 2010 έμειναν 15. Τώρα έχουν απομείνει 4 μόνιμοι συν 7 άτομα από τον εργολάβο. Από το 2013 καθαρίζεται στο ΠαΓΝΗ και ο ιματισμός του Βενιζελείου. Από το 1989 δεν έγινε κανένας εκσυγχρονισμός και παρόλα τα ανεπαρκή μέσα και τις τεχνικές δυσκολίες (συχνές βλάβες, λίγο προσωπικό, ανεπαρκή μέσα για την επίτευξη ασφαλών συνθηκών εργασίας) τηρούνται όλες οι κανόνες υγιεινής χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
• Άμεση στελέχωση του τμήματος με μόνιμο προσωπικό.
• Εκσυγχρονισμό της υφιστάμενης μονάδας με νέα τεχνολογία ώστε να αυξηθεί η παραγωγικότητα και να ενισχυθεί η αυτοτέλεια των δύο νοσοκομείων. 
• Να μην εκχωρηθεί το τμήμα σε κανέναν ιδιώτη. Να φύγει τώρα ο εργολάβος από τα πλυντήρια και συνολικά όλοι όσοι είναι ακόμα  στο νοσοκομείο. Να πάψει το αίσχος των ατομικών συμβάσεων και της ομηρίας των εργαζομένων.
• Μονιμοποίηση των ήδη εργαζόμενων στα πλυντήρια. 


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *