Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Να πληρωθούν εδώ και τώρα τα δεδουλευμένα στους εργαζομένους στα πλυντήρια του ΠΑΓΝΗ
Όχι στην σκλαβιά των εργολάβων αλλά και των ατομικών συμβάσεων.
Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους!!!
Δεν άργησε το σωματείο εργαζομένων να επιβεβαιωθεί για την εκτίμηση  του ότι το μοναδικό σύγχρονο αίτημα για τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας στην καθαριότητα, σίτιση, πλυντήρια, γιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικούς υπαλλήλους, εργαζόμενους στην τεχνική υπηρεσία είναι: Η ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
Η κατάσταση που βιώνουν καθημερινά  οι ασθενείς και οι εργαζόμενοι διαψεύδει την κυβερνητική προπαγάνδα περί αναβάθμισης των δημόσιων νοσοκομείων και περί στήριξης των εργαζομένων σε αυτά.
Τα προβλήματα παραμένουν οξυμένα. Για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι στα πλυντήρια είναι απλήρωτοι από τον εργολάβο (χρωστά το μισθό Δεκεμβρίου και το επίδομα αδείας του 2016). Επίσης, σε εργαζομένη στην καθαριότητα στο αίτημα της για 6 μήνη άδεια μητρότητας, τόσο  ο ΟΑΕΔ όσο και η διοίκηση του νοσοκομείου απάντησαν αρνητικά! Η αιτιολογία αφορούσε το γεγονός ότι η άδεια εγκυμοσύνης δεν προβλέπεται από την σύμβαση (με σύμβαση έργου η οποία προπαγανδίστηκε μάλιστα σαν εξαιρετικά ριζοσπαστική  και φίλο-εργατική  κίνηση από την πλευρά της συγκυβέρνησης),  παρότι η πλειοψηφία των εργαζομένων σε καθαριότητα και σίτιση είναι γυναίκες!
Και τα δυο παραπάνω γεγονότα αποδεικνύουν ότι ο κεντρικός κυβερνητικός στόχος - σύμφωνος και με τις ευρωπαϊκές οδηγίες - ήταν και είναι η διεύρυνση των ελαστικών πάμφθηνων εργαζομένων σε όλο το Δημόσιο που θα οδηγήσει στην κατάργηση της μονιμότητας, στην εξασφάλιση για τα δημόσια νοσοκομεία με φθηνό εργατικό δυναμικό, με κουτσουρεμένα δικαιώματα, χωρίς την επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού προκειμένου να στηριχθεί η ανταγωνιστικότητα. Έτσι από την αυθαιρεσία και τρομοκρατία των εργολάβων πήγαμε στο αίσχος των ατομικών συμβάσεων.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
  • Να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα των συναδέλφων!
  • Να δοθεί άδειά λοχείας στη συναδέλφισσα!
  • Να μονιμοποιηθούν όλοι οι επικουρικοί, οι συμβασιούχοι, οι εργαζόμενοι στην παιδοψυχιατρική και οι εργολαβικοί εργαζόμενοι!
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους και κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας!
Συμμετέχουμε μαζικά & μαχητικά στην 8ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την  
ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 07:00 ΜΕ 15:00
Και διαδηλώνουμε στις 12:00 στην 7η Υ.ΠΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *