Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΥΜΒΑΝ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ

ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΟΜΗΡΟΙ
ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!


Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

Το σωματείο εργαζομένων καταγγέλλει το δεύτερο, μέσα σε δύο εβδομάδες, συμβάν που έχει να κάνει με εγκυμοσύνη εργαζομένης με σύμβαση έργου. Η πρώτη περίπτωση ήταν άρνηση στο αίτημα μωρομάνας εργαζομένης για 6μηνη άδεια ενώ όλες οι ιδιωτικές υπάλληλοι δικαιούνται και η δεύτερη ήταν άρνηση στο αίτημα εγκύου καθαρίστριας για άδεια μετ’ αποδοχών λόγω επικίνδυνης εγκυμοσύνης παρόλο που οι δημόσιοι υπάλληλοι το δικαιούνται. Δηλαδή οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι με τις διάφορες ερμαφρόδιτες σχέσεις εργασίας δεν δικαιούνται ούτε αυτά του δημοσίου ούτε αυτά του ιδιωτικού τομέα.
Τα διάφορα μοντέλα ατομικών συμβάσεων (έργου, εξαρτημένης εργασίας, μπλοκάκια) που νομοθέτησε η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που  εφαρμόστηκαν στο ΠΑΓΝΗ, με πρόσχημα το τέλος των εργολάβων, διαιωνίζουν την εκμετάλλευση και την καταπάτηση δικαιωμάτων ακόμη και χωρίς εργολάβο ή πιο σωστά, με τον ίδιο τον εργαζόμενο ως εργολάβο ή με το νοσοκομείο ως εργολάβο!
Επιβεβαιώνεται η κρυστάλλινη θέση μας ότι οι συμβάσεις που η κυβέρνηση είχε πρωτοπορήσει για να υπογραφτούν όχι μόνο δεν έλυσαν τα οξυμένα εργασιακά προβλήματα που υπήρχαν με τον εργολάβο, αλλά δημιούργησαν και άλλα.
Στην καθαριότητα και την σίτιση η εντατικοποίηση και η παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων με την ανοχή του κράτους είναι καθημερινό φαινόμενο. Εξαιτίας του μειωμένου προϋπολογισμού ο αριθμός των εργαζομένων που προσλήφθηκαν δεν επαρκεί για να καλύψει πλήρως τη λειτουργία του νοσοκομείου και τις ανάγκες των ασθενών. Το αποτέλεσμα  είναι οι εργαζόμενοι να δουλεύουν 8ωρο και να αμείβονται 6ωρο, στο όνομα ότι αρκετές γυναίκες –μητέρες δεν μπορούν να κάνουν απογευματινή και βραδινή βάρδια, ενώ άλλες υποχρεώθηκαν οικειοθελώς να παίρνουν το 1 από τα 2 ρεπό που δικαιούνται, να καλύπτουν 2 με 3 πόστα ή καθαρίστριες να εκτελούν και χρέη βοηθών θαλάμων (στην καλύτερη περίπτωση 1 φορά την εβδομάδα)
Η κυβέρνηση δε νοιάζεται παρά μόνο για το πως θα μειώσει το κόστος αυτών των υπηρεσιών αδιαφορώντας για τους συναδέλφους και τις ανάγκες τους. Από την τρομοκρατία του εργολάβου, στις απολύσεις ή τα νέα δεσμά των ατομικών συμβάσεων. Αυτός είναι άλλωστε διακηρυγμένος στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει προσυπογράψει και αυτή η κυβέρνηση: διεύρυνση των ελαστικών σχέσεων εργασίας σε όλο το Δημόσιο με ταυτόχρονα κάθετη μείωση του μισθολογικού κόστους! Κι αυτό φυσικά αφορά και τους μόνιμους σήμερα συναδέλφους.

Συνάδελφοι, μόνο με την κλιμάκωση του αγώνα μας θα έχουμε κατακτήσεις.

Η υπομονή μας εξαντλήθηκε, η αναμονή κι η ανοχή δεν οδηγούν πουθενά!

Με την πίεση που άσκησαν οι κινητοποιήσεις μας καταφέραμε να αποτρέψουμε τις απολύσεις, καταφέραμε οι εργαζόμενοι να δικαιούνται 2 ημέρες άδεια το μήνα καθώς και αναρρωτική άδεια.
ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΚΑΚΟ!
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ, ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟ!

Οι συνάδελφοι εργολαβικοί δεν σταμάτησαν στιγμή να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Νοσοκομείο, με αυταπάρνηση! Οι υπηρεσίες αυτές είναι άκρως αναγκαίες κι υποχρεωτικές για να λειτουργεί το νοσοκομείο σε μόνιμη βάση. Άρα, μόνιμη πρέπει να είναι κι η εργασιακή τους σχέση.

ΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ-ΛΑΣΤΙΧΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ & ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:   ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΑΠ΄ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ!
·                     ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ – μονιμοποίηση των συναδέλφων εργολαβικών, επικουρικών κλπ - μαζικές προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με βάση τις σημερινές ανάγκες
·                     ΣΤΑΘΕΡΗ & ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ με πλήρη εργασιακά κι ασφαλιστικά δικαιώματα - ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ – να πληρωθούν  εδώ και τώρα όλα τα δεδουλευμένα.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *