Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Με την αποφασιστική στάση των εργαζομένων, το σωματείο μας μαζί με άλλα σωματεία νοσοκομείων Αττικής και Περιφέρειας προχωρήσαμε σε συμβολική κατάληψη έξω από το γραφείο του υπουργού Υγείας, απαιτώντας συνάντηση μαζί του και διαμηνύοντας ότι δεν δεχόμαστε την απλήρωτη δουλειά.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με την ηγεσία του υπουργείου, εκφράστηκε από τη μια η οργή των εργαζομένων, η οποία εκδηλώθηκε με το αίτημα για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους και να μη γίνει καμία απόλυση. Από την άλλη η ηγεσία του υπουργείου προσπάθησε να μας παραπλανήσει, δικαιολογώντας την πολιτική που γεννά συμβασιούχους και απλήρωτη εργασία.
Εκπρόσωποι του σωματείου μας τόνισαν την ανάγκη μονιμοποίησης των εργαζόμενων με ελαστικές σχέσεις εργασίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κατήγγειλε την δήθεν κανονικότητα που επέφερε η κυβέρνηση που δεν είναι άλλη από την ανακύκλωση της ανεργίας, της επέκτασης των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, της απλήρωτης εργασίας και της εντατικοποίησης. Με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Κρήτη που 800 εργαζόμενοι δουλεύουν με αυτές τις απαράδεκτες σχέσεις εργασίας. Ο Α. Ξανθός εξέφρασε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα μονιμοποίησης.
Παράλληλα, ο υπουργός με λαθροχειρίες προσπάθησε να καλύψει τον αντιλαϊκό πετσοκομμένο κρατικό προϋπολογισμό, παρουσιάζοντας μια ειδυλλιακή εικόνα για τα οικονομικά των νοσοκομείων όταν η χρηματοδότηση για τον ΕΟΠΠΥ θα μειωθεί κατά 214 εκατομμύρια ευρώ και για τα δημόσια νοσοκομεία και τα ΠΕΔΥ ο τακτικός προϋπολογισμός μειώνεται και άλλο κατά 363 εκατομμύρια σε σχέση με το 2017.
Σε ένα ρεσιτάλ αποπροσανατολισμού κάλεσε ο Πολάκης τους εργαζόμενους να κινητοποιηθούν ενάντια στους πάρεδρους λες κ αυτοί δεν εφαρμόζουν τους δικούς τους αντιδραστικούς νόμους.
Στο ερώτημα τι θα γίνει μετά το 2018 παρουσίασε σαν μοντέλο επίλυσης αυτό που πέταξε έξω χιλιάδες εργαζομένους στους ΟΤΑ. Δηλαδή προκήρυξη θέσεων εργασίας με βάση τις οικονομικές δυνατότητες των νοσοκομείων και μια ορισμένη μοριοδότηση.
Χαρακτήρισε «σόου» το αίτημα για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη μισθολογικά  δικαιώματα.
Τονίζουμε ότι θα κλιμακώσουμε το επόμενο διάστημα τις κινητοποιήσεις μας.
 Απαιτούμε:
• Να τελειώσει η κοροϊδία. Οι εργαζόμενοι να πάψουν να είναι όμηροι κυβέρνησης  και ελεγκτικών υπηρεσιών. Η κυβέρνηση να δώσει οριστική λύση στο θέμα.
• Καμία απόλυση συναδέλφου επικουρικού. Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων ομηρίας και ανακύκλωσης της ανεργίας.
• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
• Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με αξιοπρεπείς μισθούς, πλήρη εργασιακά και επιστημονικά δικαιώματα.





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *