Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Μετά από τις αόριστες απαντήσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για την απρόσκοπτη καταβολή των μισθών και τις αρνητικές για τη μονιμοποίηση των συναδέλφων που εργάζονται με ελαστικές μορφές απασχόλησης, συμμετέχουμε στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ την ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ που κήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ για το επικουρικό προσωπικό, τους εργαζόμενους μέσω ΟΑΕΔ και τους εργαζόμενους με συμβάσεις έργου κι εργασίας και προχωράμε σε ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ την ίδια μέρα στις 14:00 στην διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ.
Υπενθυμίζουμε ότι στο Νοσοκομείο μας εργάζονται 300 συνάδελφοι, με ελαστικές σχέσεις εργασίας όλων των ειδικοτήτων (γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί, παραϊατρικό προσωπικό) είτε ως επικουρικό προσωπικό, είτε μέσω ΟΑΕΔ, είτε μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, είτε με μπλοκάκι, είτε με ατομικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου.  Αντίστοιχη κατάσταση φυσικά υπάρχει σε όλα τα Νοσοκομεία του νησιού με τον αριθμό να φτάνει τους 850 εργαζομένους.
Τονίζουμε για πολλοστή φορά ότι οι εργαζόμενοι αυτοί καλύπτουν ζωτικές ανάγκες του Νοσοκομείου. Τα παραπάνω στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι το μεγάλο μέρος των προσλήψεων αφορά συμβάσεις κάθε είδους που αντικαθιστούν άλλους συμβασιούχους που απολύονται. Αυτές οι προσλήψεις είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στις 550 κενές οργανικές θέσεις σε όλες τις ειδικότητες (ακόμη και με βάση τους πετσοκομμένους οργανισμούς του 2012).
Τέλος Φλεβάρη λήγουν οι συμβάσεις του προσωπικού που υπηρετούν στο νοσοκομείο μέσω ΟΑΕΔ.
Το πρόβλημα με το επικουρικό προσωπικό, το οποίο δεν έχει ακόμη πληρωθεί, πολύ πιθανόν να  αντιμετωπίσουν και οι πρώην εργολαβικοί εργαζόμενοι που τώρα είναι με ατομικές συμβάσεις. Το Ελεγκτικό Συνέδριο στο 24μηνο απασχόλησης αθροίζει και τον χρόνο που υπηρετούν με συμβάσεις έργου. Ως εκ τούτου οι πρώην εργολαβικοί εργαζόμενοι που οι συμβάσεις έργου μετατράπηκαν σε συμβάσεις εργασίας, θα έχουν τα ίδια προβλήματα.
Γι’ αυτό και πάγια θέση του Σωματείου μας είναι να μονιμοποιηθούν ΟΛΟΙ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, άλλωστε με συγκεκριμένα τυπικά προσόντα έχουν προσληφθεί και ασκούν επάξια τα καθήκοντά τους τόσα χρόνια πλάι στους μόνιμους!
Απαιτούμε:
• Να τελειώσει η κοροϊδία. Οι εργαζόμενοι να πάψουν να είναι όμηροι κυβέρνησης  και ελεγκτικών υπηρεσιών. Η κυβέρνηση να δώσει οριστική λύση στο θέμα και να πληρωθούν τα δεδουλευμένα των συναδέλφων.
• Καμία απόλυση συναδέλφου επικουρικού. Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων ομηρίας και ανακύκλωσης της ανεργίας.
• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
• Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με αξιοπρεπείς μισθούς, πλήρη εργασιακά και επιστημονικά δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *