Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ 7Η ΥΠΕ ΓΙΑ ΣΙΤΙΣΗ-ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Την Τετάρτη 28/02/2018 πραγματοποιήθηκε συνέλευση στο αμφιθέατρο με μαζική συμμετοχή των εργαζομένων από την καθαριότητα και τη σίτιση του νοσοκομείου, στην οποία συζητήθηκε το θέμα των συναδέλφων που παραμένουν απλήρωτοι μέχρι και αυτήν τη στιγμή.

 H κατάσταση δεν πάει άλλο - η υπομονή έχει εξαντληθεί.


Κυβέρνηση και διοίκηση φέρουν στο ακέραιο την ευθύνη και οφείλουν να απολογηθούν στους εργαζόμενους για την κοροϊδία και τον εμπαιγμό όταν το προηγούμενο διάστημά κόμπαζαν ότι έχουν δώσει λύση.
Το θέμα δεν είναι απλά οικονομικό. Δεν πρόκειται για ένα τεχνικής φύσης θέμα που προέκυψε εξαιτίας ενός υπέρμετρα σχολαστικού επιτρόπου όπως εντέχνως προσπάθησε να το παρουσιάσει η διοίκηση. Πρόκειται για ένα καθαρά πολιτικό ζήτημα. Πρόκειται για τα αποτελέσματα της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στα χνάρια των προκατόχων, και η οποία προωθεί, σύμφωνα με τις επιταγές της ΕΕ, την περαιτέρω συρρίκνωση του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ, την προώθηση της επιχειρηματικότητας στην υγεία και την διεύρυνση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.
Γιατί η πραγματικότητα είναι ότι οι απλήρωτοι συνάδελφοι, ακόμα και αν τελικά λάβουν τα δεδουλευμένα τους, σε λίγους μήνες θα απολυθούν αφού επίκειται η δημοσίευση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου που κρίνει μη σύννομες όλες τις παρατάσεις των συμβάσεων άνω των 24 μηνών. Και εδώ ακριβώς βρίσκεται και η ουσία! Είναι η ίδια η ύπαρξη αυτού του καρκινώματος του θεσμού των επικουρικών-συμβασιούχων που χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις, και η σημερινή, ανακυκλώνοντας με τον τρόπο αυτόν την ανεργία. Το πρόβλημα δεν λύνεται, απλά μετατίθεται για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Η ουσία είναι ότι κυβέρνηση και διοίκηση οδηγούν σε απόλυση τους συμβασιούχους, προκαλώντας σοβαρό πλήγμα στη δυνατότητα παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας αφού υπονομεύεται η λειτουργία κρίσιμων υπηρεσιών.

Στη συνέλευση όλοι οι εργαζόμενοι ομόφωνα αποφασίσαμε:
1. 2ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ, ώρα 13:00 με 15:00 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην διοίκηση της 7ης ΥΠΕ. Κάλεσμα συμμέτοχης του σωματείου του Βενιζελείου. Παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα.  
2. Να διερευνήσουμε τις πιθανές νομικές λύσεις για την αυθαίρετη μη καταβολή της μισθοδοσίας.
3. Να παρέμβουμε  σε υπηρεσίες (ΔΕΚΟ-ΟΤΑ) για προσωρινό πάγωμα των οφειλών των εργαζομένων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
• ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ
• ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ-ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ - Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ
• ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
• ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ
• ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ - ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *