Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2018

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΑΒΟΙΔΑΚΗΣ

Τη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018 εκδικάζεται η αγωγή για την ακύρωση της παράνομης τρομοκρατικής απόλυσης της συναδέλφου και μέλους του ΔΣ του Συνδικάτου εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος-Τροφίμων και Ποτών Νομού Ηρακλείου από την Επιχείρηση Σαβοϊδάκης Α.Ε. Το σωματείο εργαζομένων ΠαΓΝΗ καταδικάζει την απόλυση αυτή και καλεί τα μέλη του να συμπαρασταθούν στη κινητοποίηση που διοργανώνεται την μέρα εκδίκασης της υπόθεσης στις 9πμ έξω από τα Δικαστήρια για να μην περάσει η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς.

Η απόλυση αυτή ήρθε ως αποτέλεσμα της συνδικαλιστικής δράσης της εργαζόμενης και του Συνδικάτου που διεκδικούν καλύτερους όρους εργασίας για τους εργαζόμενους. Η Εταιρία πρωτοστατεί στον κλάδο με καθεστώς τρομοκρατίας σε όλα τα πόστα, με 12ωρα στο τιμόνι για τους οδηγούς, με εντατικοποίηση των ρυθμών στο εργοστάσιο προκειμένου να καλυφτούν οι ανάγκες της παραγωγής, μη καταβολή των προσαυξήσεων τις Κυριακές και τις αργίες που λειτουργούν τα καταστήματα της εταιρίας.
Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ηρακλείου ανέδειξε αυτά τα ζητήματα και απαίτησε από την επιχείρηση οι εργαζόμενοι να έχουν δουλειά με δικαιώματα, να παίρνουν τις άδειες και τα επιδόματα τους, να πληρώνονται στην ώρα τους, να παίρνουν τις υπερωρίες τους, να μπει τέλος στο καθεστώς τρομοκρατίας. 
Η εταιρία όχι μόνο δεν συμμορφώθηκε αλλά προχώρησε στην παράνομη και εκδικητική απόλυση της εκλεγμένης συνδικαλίστριας προκειμένου να ενισχυθεί η τρομοκρατία και να μην οργανωθούν οι εργαζόμενοι στο Συνδικάτο τους, ενώ έκανε και μήνυση στο ΔΣ του Συνδικάτου επιδιώκοντας τον οικονομικό του στραγγαλισμό.
Με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να διασφαλίσει την κερδοφορία της την ίδια ώρα ξεζουμίζει τους εργαζόμενους. Αποκορύφωμα της προκλητικής στάσης της είναι η απαξιωτική άρνησή της να προσέλθει στην τριμερή που είχε οριστεί στο Υπουργείο, αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχει εξασφαλίσει από την σημερινή και τις προηγούμενες Κυβερνήσεις, ενώ σήμερα συνεχίζει ανενόχλητη να μην καταβάλει τους μισθούς και τις υπερωρίες των εργαζομένων, καθώς και το επίδομα αδείας του 2017.
Μέσα στο «κλίμα οικογένειας» που καλλιεργεί η εταιρία εντάσσεται και η πρόσφατη απόλυση εργαζόμενης και μάνας 3 παιδιών με την αιτιολογία ότι «κάνει καλά την δουλειά της αλλά δεν κάνει το κάτι παραπάνω», αφήνοντας την στο έλεος την ίδια και την οικογένειά της, ενώ παράλληλα εργαζόμενοι συνεχίζουν να παραιτούνται ο ένας μετά τον άλλον γιατί δεν αντέχουν σε αυτές τις συνθήκες εντατικοποίησης.
Απαιτούμε :
Άμεση ανάκληση τις παράνομης απόλυσης του μέλους του ΔΣ και απολύσεων εργαζομένων στην Επιχείρηση.
Να μπει ένα τέλος στην τρομοκρατία, στην εργοδοτική αυθαιρεσία, στην εντατικοποίηση της δουλειάς στο “Σαβοϊδάκη” και σε κάθε επιχείρηση.
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
Υπογραφή Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις
Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με νόμο στα 751 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *