Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΙΤΙΣΗ

Ποιος φταίει που οι εργολαβικοί εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι, στον αέρα, χωρίς δικαιώματα; Από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη.
Κυβέρνηση, πάρεδροι, διοικήσεις νοσοκομείων παίζουν μια κακοσκηνοθετημένη παράσταση απέναντι στους εργολαβικούς εργαζόμενους.
Εδώ και σχεδόν 2 μήνες οι εργαζόμενοι που υπέγραψαν στο τέλος του 2017 ατομικές συμβάσεις εργασίας στην καθαριότητα και την σίτιση παραμένουν απλήρωτοι και είναι ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ γιατί δεν έχουν υπογραφεί από τον αρμόδιο Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου τα εντάλματα πληρωμής προκειμένου να καταβληθεί η μισθοδοσία του Ιανουαρίου για όλο το εν λόγω προσωπικό.
Η αιτία είναι ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους αξιοποιώντας όλο το νομοθετικό οπλοστάσιο που συντηρεί και αυτή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θεωρεί ότι συμπληρώνουν 24 μήνες συνεχιζόμενης εργασίας κι ως εκ του οι συμβάσεις δεν μπορούν να υπογράφουν πέρα του 24μηνου. Η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη! Το προσωπικό του νοσοκομείου εργάζεται καθημερινά κάτω από αντίξοες συνθήκες εντατικοποίησης και εξουθένωσης λόγω της έλλειψης προσωπικού, προκειμένου οι ασθενείς, οι συνοδοί και οι εργαζόμενοι να απολαμβάνουν ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΙΤΙΣΗ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ. Το λιγότερο που τους οφείλεται, όπως και σε κάθε εργαζόμενο, είναι η έγκαιρη και ομαλή καταβολή των δεδουλευμένων τους!
Ευθύνη για αυτή την εξέλιξη έχουν το υπουργείο υγείας και οι διοικήσεις της 7ης ΥΠΕ και του ΠαΓΝΗ που όλο το προηγούμενο διάστημα σκορπούσαν ψεύτικες ελπίδες και απέκρυπταν το τι θα συμβεί. Δεν θα ανεχτούμε οι συμβασιούχοι να γίνουν "μπαλάκι" ανάμεσα στην "καλή" κυβέρνηση και τους "κακούς παρέδρους". Επιχειρεί να ξεχαστεί ότι με τις περίφημες προκηρύξεις και την αυξημένη μοριοδότηση έμειναν έξω 20 εργαζόμενοι μόνο στο ΠαΓΝΗ που θα δουν την πόρτα της εξόδου τον Αύγουστο.
Επίσης, κρύβεται ότι σε ένα χρόνο από τώρα, στις 31-12-2018, θα απολυθούν όλοι οι συμβασιούχοι και οι απολυμένοι δεν θα έχουν δικαίωμα να ξανασυμμετάσχουν σε ίδια σύμβαση. Επιχειρούν να στοιχηθούν οι συμβασιούχοι πίσω από την "ηρωική" διοίκηση και το υπουργείο ώστε να αναζητηθούν οι ευθύνες, για τα προβλήματα πληρωμής τους, όχι στην κυβέρνηση που τους έμπλεξε συνειδητά σε αυτό το στημένο παιχνίδι, αλλά στους πάρεδρους που αναστέλλει τις πληρωμές. Στις εύλογες διαμαρτυρίες των εργαζομένων ισχυρίζεται ότι την πολεμάνε τα "υπόγεια συμφέροντα". Όταν βέβαια είναι να τα "πάρει χοντρά" από τους εργαζόμενους ψηφίζει, εφαρμόζει και επιβάλλει τους νόμους μια χαρά. Αυτή η επιλογή έγινε διότι η κυβέρνηση δεν θέλει να επανασυστήσει μόνιμες οργανικές θέσεις που καταργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, καθώς αυτό αντιβαίνει στις επιταγές της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ. Δεν θέλει να προσλάβει μόνιμο προσωπικό καθώς αυτό αντιβαίνει στους περιορισμούς των μνημονίων που ορίζουν ότι επιτρέπεται 1 πρόσληψη για κάθε 4 αποχωρήσεις συνολικά στο Δημόσιο.
Απαιτούμε:
• Να σπάσουμε τα νέα δεσμά των ατομικών συμβάσεων.
• Έξω τώρα όλοι οι εργολάβοι.
• Να πληρωθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα.
• Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *