Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Επιβεβαιώθηκε, ότι η απόφαση του σωματείου να μην παραβρεθεί στον απολογισμό της διοίκησης του νοσοκομείου ήταν σωστή και επιβεβλημένη. Η επιλογή της διοίκησης από τη μια να σταθεί απολογητικά λίγες μέρες πριν στον τοπικό τύπο και από την άλλη οι δηλώσεις των υπουργών, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για αυταπάτες. Η αγωνιστική παρέμβαση μας με την παρουσία αρκετών σωματείων απέδειξε ότι το σύστημα δεν ισορροπεί αλλά προσαρμόζεται σε μία ολοένα και περισσότερο ανταποδοτική και ανταγωνιστική ιδιωτική επιχείρηση. Η ηγεσία του υπουργείου εν ολίγοις:

Επιβεβαίωσε την εκτίμηση μας ότι η κυβέρνηση όσο και τα διάφορα παπαγαλάκια μέσα στο νοσοκομείο επιδιώκουν να επικρατήσει σιγή ιχθύος μπροστά στις αρνητικές εξελίξεις για τους συναδέλφους μας.

Επιβεβαίωσε ότι είναι συνειδητή η επιλογή της κυβέρνησης, αντί για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού να γενικεύει τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, αντί να εξασφαλίσει το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, ώστε να ανακυκλώνει την ανεργία. Τρανταχτό παράδειγμα το άρθρο του πολυνομοσχεδίου για το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης που ψηφίστηκε στις 15/1/2018, το οποίο απαγορεύει ρητά την μετατροπή συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου. 

Επιχειρεί να χρυσώσει το χάπι της απόλυσης στους επικουρικούς εργαζομένους, υποσχόμενοι  πως θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση παρόμοια με αυτή που έχει ψηφιστεί για τους εργαζόμενους των ΟΤΑ και θα προχωρήσει στην προκήρυξη 900 θέσεων. Ξέχασαν όμως να πουν οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης ότι ένα τμήμα των εργαζομένων στους ΟΤΑ έχει απολυθεί και οι υπόλοιποι θα απολυθούν τον επόμενο μήνα. Όπως έγινε εξάλλου και με 20 εργαζόμενους στη σίτιση και την καθαριότητα (που πήρε αναβολή η απόλυση τους) αλλά και με την αρνητική εξέλιξη με τη μη πληρωμή των συνάδελφων τραπεζοκόμων και καθαριστριών. 

Έδωσε προκλητική απάντηση στην αντιπροσωπεία της ΟΕΝΓΕ ότι είναι ΑΤΟΠΟ το αίτημά μας να προχωρήσει άμεσα σε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης του σωματείου:

- Συνεχίζουμε με πλατιά συζήτηση παντού στα τμήματα και στις κλινικές με όλους τους εργαζομένους ανεξάρτητα εργασιακής σχέσης, με τους συλλόγους ασθενών συζητώντας τα συμπεράσματα, αναδεικνύοντας με τον αγώνα μας καθημερινά, τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων στο χώρο της υγείας, που την μετασχηματίζουν σε μια μεγάλη επιχείρηση, τις πραγματικές αιτίες τις ραγδαίας επιδείνωσης της ζωής μας, δεμένα όμως με το νέο αγωνιστικό πρόγραμμα και την υλοποίησή του, συζητώντας με τους εργαζόμενους για το χαρακτήρα των αντιλαϊκών μέτρων και ποιους εξυπηρετούν. 

- Προβολή των αιτημάτων μας για την ανάκτηση των απωλειών μας με βασικό περιεχόμενο την οργάνωση της πάλης για αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και πιο συγκεκριμένα για το ξεπάγωμα των μισθολογικών κλιμακίων και την επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Τα τελευταία χρόνια οι δημόσιοι υπάλληλοι έχασαν περίπου 6 μισθούς: Δύο μισθούς από την περικοπή 13ου και 14ου μισθού, έναν μισθό από το πάγωμα της μισθολογικής ωρίμανσης από την 1-7-2011, έναν μισθό από την περικοπή όλων των επιδομάτων (εκτός οικογενειακού, θέσης και ειδικών συνθηκών), πάνω από έναν μισθό από την μείωση του αφορολόγητου, έναν μισθό από τα νέα χαράτσια (1% υπέρ ΤΠΔΥ, 2% υπέρ Ταμείου Αλληλεγγύης). Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διατηρώντας και επεκτείνοντας τους μνημονιακούς νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων, εξακολουθεί να κρατά παγωμένα τα μισθολογικά κλιμάκια. Εξακολουθεί να μην αποδίδει την μισθολογική ωρίμανση αναδρομικά όπως είχε υποσχεθεί στους δημοσίους υπαλλήλους. 

- Σύσκεψη με εργαζομένους για την οργάνωση του αγώνα ενάντια σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις την Πέμπτη 1 Μαρτίου. Πρόκειται για ζωτικό μέτωπο για τους εργαζόμενους και το λαό, κινητοποιήσεις σε Εφορίες και αλλού. Το Σωματείο αναλαμβάνει  την ευθύνη της καταγραφής εργαζομένων, που κινδυνεύουν από τους πλειστηριασμούς.

- Σύσκεψη για τα συμπεράσματα της αξιολόγησης και της οργάνωσης της πάλης μπροστά στην νέα αξιολόγηση.

- Εκδήλωση στις 8 του Μάρτη με θέμα  «Η θέση της εργαζομένης υγειονομικού σε συνθήκες εμπορευματοποίησης, εντατικοποίησης, εργασιακής εξουθένωσης. Σύγχρονα αιτήματα - σύγχρονες διεκδικήσεις». 

Για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνεται ότι μονόδρομος για μας είναι ο μαζικός, δυναμικός, αποφασιστικός και ανυποχώρητος αγώνας για να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος επικουρικός, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για απολύτως δωρεάν σύγχρονες υπηρεσίες υγείας για όλο το λαό.

Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με την ηττοπάθεια, με τη μοιρολατρία, με το μονόδρομο της βαρβαρότητας που θέλουν να μας επιβάλλουν.

Με τους αγώνες μας υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπειά μας, τα επιστημονικά και εργασιακά μας δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *