Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΠΛΑΤΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12/12 ΣΤΙΣ 18:00

Η διοίκηση του σωματείου εργαζομένων ΠαΓΝΗ καλεί σε ΣΥΣΚΕΨΗ τα Δ.Σ. των σωματείων των δημόσιων νοσοκομείων & προνοιακών μονάδων την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου στις 18:00 στα γραφεία το συλλόγου στο ΠαΓΝΗ με σκοπό να συζητήσουμε τις σοβαρές εξελίξεις σε υγεία – πρόνοια, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά εργαζόμενοι και ασθενείς.

Θέλουμε να δώσουμε συνέχεια στην προσπάθεια για κοινή δράση εργαζομένων αλλά και σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, λαϊκών επιτροπών και συλλόγων ασθενών, να καθορίσουμε από κοινού τα επόμενα βήματα της δράσης μας.

Καλούμε ιδιαίτερα όλους όσους εργάζονται με ελαστικές εργασιακές σχέσεις γιατί έχει πια αποδειχτεί ότι:
⇒ οι εργαζόμενοι ενώ καλούνται να καλύψουν πάγιες – διαρκείς και επιτακτικές ανάγκες στους χώρους υγείας & πρόνοιας, υποχρεώνονται σε συμβάσεις με υποτυπώδεις μισθούς, με λειψά ωράρια, σε συνθήκες που καλλιεργούν την ομηρία και την εξάρτηση από διοικήσεις και κυβερνήσεις,
⇒ οι συμβάσεις αυτές δεν καλύπτουν τις λειτουργικές ανάγκες των χώρων ενώ ταυτόχρονα, βαθαίνουν την εκμετάλλευση των εργαζομένων.


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ - ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟ - ΤΟ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ

- Ενιαίο, Καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, Προληπτικής και Επείγουσας Ιατρικής για όλους, προϋπόθεση που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το κράτος.
- ΜΟΝΙΜΗ & ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ για όλους με πλήρη εργασιακά – μισθολογικά – ασφαλιστικά - επιστημονικά δικαιώματα!
- ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ όλων των συναδέλφων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις & παράλληλα, ΜΑΖΙΚΕΣ προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες!
- Ανάκτηση όλων των απωλειών σε μισθολογικά – εργασιακά δικαιώματα.
- Να μπει τέλος στην αβάσταχτη εντατικοποίηση και τις απαράδεκτες συνθήκες δουλειάς.
- Να ενταχθούν επιτέλους στα ΒΑΕ όλοι όσοι εργάζονται σε βαριές, ανθυγιεινές κι επικίνδυνες συνθήκες.  Να μην περικοπεί – καταργηθεί το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας. Να ληφθούν ΤΩΡΑ όλα τα απαραίτητα μέτρα υγείας κι ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας μας, στην κοινή δράση των υγειονομικών χρειάζεται να συμβάλουν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι ενάντια στην εμπορευματοποίηση, την υποχρηματοδότηση, και την υποστελέχωση των δομών υγείας. 

Να διεκδικήσουμε την αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας και των επιτευγμάτων της επιστήμης για τη δημιουργία ενός σύγχρονου, αποκλειστικά δημόσιου, δωρεάν συστήματος υγείας, που θα καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες και θα εξασφαλίζει μόνιμη εργασία με πλήρη δικαιώματα σε όλους τους εργαζόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *