Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Το σωματείο εργαζομένων ΠαΓΝΗ καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης για την κατάθεση των ταμειακών διαθέσιμων των δημόσιων οργανισμών στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπως επίσης και την απόφαση της διοίκησης να την αποδεχτεί.

Η πρόσφατη δημοσίευση σε ΦΕΚ της απόφασης της Κυβέρνησης, που εξαναγκάζει δήμους, περιφέρειες,  νοσοκομεία  και γενικά δημοσίους οργανισμούς να καταθέσουν στην Τράπεζα της Ελλάδος τα όποια ταμειακά διαθέσιμα τους, δεν ξαφνιάζει κανένα. Ήταν άλλωστε από τις πρώτες νομοθετικές πράξεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ , όταν ακόμη λεοντάριζε με τους λεγόμενους "δανειστές" και έσχιζε ακόμη τα μνημόνια. Η απόφαση κινείται στην ίδια λογική της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 21η Απριλίου του 2015 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για αρπαγή των ταμειακών διαθέσιμων.

Σήμερα πια, και αφού οι "δανειστές"  μετατράπηκαν σε "θεσμούς της χώρας”, προχωράει ακάθεκτη, εκβιάζοντας Δήμους, νοσοκομεία κλπ να συμμορφωθούν. Σε διαφορετική περίπτωση απειλεί με περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης. Είναι γνωστό σε όλους και πρωτίστως στην κυβέρνηση, ότι τα όποια ταμειακά διαθέσιμα στα νοσοκομεία είναι ανύπαρκτα και όπου αυτά καταγράφονται τα πληρώνουν κατά αποκλειστικότητα τα λαϊκά νοικοκυριά, με βάση τις πληρωμές τους.

Οι υποσχέσεις περί μεγαλύτερων επιτοκίων δεν παραπλανούν κανένα. Η αγορά των ομολόγων και των repos δεν διασφαλίζουν ούτε την ελάχιστη χρηματοδότηση των νοσοκομείων ούτε πολύ περισσότερο τις ανάγκες των εργαζομένων και του λάου μας. Γι’ αυτό και είναι ακόμη μεγαλύτερη η πρόκληση της Κυβέρνησης, αφού έτσι ομολογεί την αδυναμία της για ρευστότητα.

Καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό, να δώσουν την δική τους απάντηση στην κλιμακούμενη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *