Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΔΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Τα τελευταία χρόνια όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, μόνιμοι και συμβασιούχοι, ζήσαμε σημαντικούς αγώνες για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία.

Στην κυριολεξία χιλιάδες συνάδελφοι εργαζόμενοι από τους ΟΤΑ, τα Νοσοκομεία και πρόσφατα από την Εκπαίδευση, αλλά και τους άλλους κλάδους του Δημοσίου, κατέβηκαν στους δρόμους κι απαίτησαν τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, όλων αυτών των ανθρώπων που καλύπτουν πραγματικά κενά και ανάγκες του Δημοσίου.

Κάθε φορά που ήμασταν στους δρόμους εισπράτταμε από τους αρμόδιους υπουργούς των εκάστοτε κυβερνήσεων, ότι «δεν μπορούν να μετατραπούν οι συμβάσεις σε ΙΔΑΧ, δεν μπορούν να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι».

Τις μέρες αυτές η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή την αναθεώρηση του Συντάγματος. “Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα”. Τώρα η κυβέρνηση έχει και το “μαχαίρι και το πεπόνι”. Τελειώνουν τα προσχήματα και οι ψευτοδικαιολογίες. Οφείλει να προχωρήσει άμεσα στη συνταγματική κατοχύρωση του πανανθρώπινου δικαιώματος όλων στην εργασία και συνεπώς και στη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Καλούμε τα ΔΣ των Σωματείων, να παρευρεθούν με αποφάσεις και με εκπρόσωπο τους στην πλατιά σύσκεψη, την ΤΡΙΤΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ στις 18:00 στα γραφεία του σωματείου εργαζομένων ΠαΓΝΗ όπου θα συζητήσουμε για την “πρόταση άρσης της συνταγματικής απαγόρευσης” όπως και την κλιμάκωση της πάλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *