Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΘΟΥΝ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ

Δεν είναι η πρώτη φορά που προσπαθούν όλες οι κυβερνήσεις να εξισώσουν τα σωματεία των εργαζομένων με κάθε είδους νομικά πρόσωπα επιχειρηματικού, θρησκευτικού, φιλανθρωπικού, εθνικού, αθλητικού χαρακτήρα ακόμα και ΜΚΟ. Τώρα φτάνουν στο σημείο να τα εξομοιώνουν με "εγκληματικές οργανώσεις, με οργανώσεις που ξεπλένουν βρώμικο χρήμα που συνδέονται με την τρομοκρατία".

Μέσα από τον υποτιθέμενο οικονομικό έλεγχο των σωματείων στοχεύουν στον ακόμα πιο ασφυκτικό έλεγχο τους και σε τελευταία ανάλυση στον πολιτικό τους έλεγχο.

Τα εργατικά σωματεία δίνουν λόγο μόνο στους εργαζόμενους και όχι στην εφορία και στους εργοδότες.

Το Σωματείο μας θεωρεί ότι τα συνδικάτα πρέπει να δώσουν αποφασιστική απάντηση σε αυτές τις μεθοδεύσεις και να αποκρούσουν την προσπάθεια της κυβέρνησης για τον έλεγχο των συνδικάτων και την σύνδεσή τους με παράνομες ενέργειες.

Μοναδική λύση σε αυτές τις ενέργειες είναι η μαζική ανυπακοή, η άρνηση των συνδικάτων να αυτοφακελωθούν στο ειδικό μητρώο πραγματικών δικαιούχων της ΑΑΔΕ και η πάλη για την κατάργηση αυτής απαράδεκτης διάταξης.

Απαιτούμε τώρα να εξαιρεθούν όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις από την υποχρέωση καταχώρισης στο Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων.

Καλούμε την ΑΔΕΔΥ να κάνει τώρα όλες τις απαιτούμενες ενέργειες που θα εξασφαλίσουν την εξαίρεση των Συλλόγων από την υποχρέωση της δήλωσης στο Μητρώο.

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία.

Έξω οι εργοδότες και το κράτος από τα σωματεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *