Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

48 χρόνια μετά ο ηρωικός Νοέμβρης του 1973 ζει!

Κρατάμε τη φλόγα του ζωντανή και διαδίδουμε τα επίκαιρα μηνύματα του σε κάθε χώρο δουλειάς, γιατί:

Η κυβέρνηση συνεχίζει να εναποθέτει την ευθύνη όπως έκανε από την αρχή της πανδημίας στο λαό και αφήνει το δημόσιο σύστημα υγείας χωρίς προσωπικό και υποδομές την ίδια ώρα που ο ιδιωτικός τομέας συνεχίζει να πνίγεται στα κέρδη. Αν ήθελαν να  μας προστατεύσουν, θα υλοποιούσαν τα δίκαια αιτήματα μας για:

• Άμεση πρόσληψη του αναγκαίου, μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

• Πλήρη εξοπλισμό κάθε νοσοκομείου και δομής ΠΦΥ.

• Δωρεάν μαζικά τεστ για όλο τον πληθυσμό και έλεγχοι όπου χρειάζεται ακόμα και σε αυτούς που έχουν κάνει το εμβόλιο.

Τιμούμε τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου, την κορυφαία στιγμή της αντιδικτατορικής πάλης του λαού μας ενάντια στη φασιστική χούντα των συνταγματαρχών. Τιμούμε και εμπνεόμαστε από τους αγώνες και τις θυσίες όσων ύψωσαν το ανάστημά τους στο φασιστικό καθεστώς, όσους θυσιάστηκαν, όσους βασανίσθηκαν, φυλακίσθηκαν και εξορίστηκαν στα 7 μαύρα χρόνια της Χούντας. Τιμούμε όσους αγωνίστηκαν κόντρα στην τρομοκρατία και τον αυταρχισμό εκείνης της περιόδου, στην προσπάθεια να φιμωθεί κάθε φωνή που διεκδικούσε ελευθερίες, δικαιώματα και δουλειά με αξιοπρεπείς όρους.

Οι αγώνες μας δεν θα μπουν στο γύψο!

Ο αντιιμπεριαλιστικός του χαρακτήρας ενοχλούσε και ενοχλεί διαχρονικά όλες τις κυβερνήσεις. Την ίδια ώρα δεν βρίσκει ούτε ένα ευρώ για τη προστασία του λαού από φυσικές καταστροφές και για να καλύψει τις ανάγκες του δημόσιου συστήματος υγείας των σχολείων και των πανεπιστημίων.

Το εργατικό κίνημα έχει αποδείξει ότι μπορεί να τιμά σταθμούς της ιστορίας του, αγωνιστικά, οργανωμένα, πειθαρχημένα, με αυξημένα μέτρα προστασίας πολύ καλύτερα από αυτά που παίρνουν κυβέρνηση – εργοδοσία, που αντιμετωπίζουν τη ζωή και την υγεία μας ως “κόστος”.

Πριν 48 χρόνια φάνταζε ανίκητος και πανίσχυρος εχθρός η χούντα και ο φασισμός αλλά φάνηκε πως όταν ο λαός αποφασίζει να παλέψει με όσες θυσίες και αν χρειάζονται ισχυροί και ανίκητοι εχθροί ξεπερνιούνται. Αυτό που φαίνεται πολλές φορές πως δεν κινείται τίποτα και κυριαρχεί ο φόβος ξεπερνιούνται.

Με όπλο την πείρα των αγώνων προετοιμάζουμε τις νέες νικηφόρες αναμετρήσεις της εργατικής τάξης, του λαού. Οι πετυχημένοι αγώνες σε COSCO και e – food, οι κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών ενάντια στις συγχωνεύσεις και την «αξιολόγηση», οι αγώνες των πληγέντων από τις πυρκαγιές, τις πλημμύρες και τους σεισμούς, οι αγώνες των υγειονομικών και όλου του λαού για άμεσα μέτρα ενίσχυσης του συστήματος υγείας και μέτρα προστασίας της υγείας του λαού δείχνουν ότι μπορεί να φουντώσει το κύμα της διεκδίκησης των σύγχρονων αναγκών μας! 

48 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ,
ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΜΕΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟ,
ΜΑΣ ΕΜΠΝΕΕΙ, ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΠαΓΝΗ στα πλαίσια τιμής της εξέγερσης του Πολυτεχνείου διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας έξω από το αμφιθέατρο την Τετάρτη 17/11 στις 12μ.

Δίνουμε το «παρών» στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, τηρώντας βέβαια όλα τα μέτρα ασφαλείας. Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση στην πλ. Ελευθερίας στις 6μμ.


Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας





Βρύσαλης Δημήτρης Κοκοβάκης Γρηγόρης
    

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *