Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ - ΣΙΤΙΣΗ

Την Πέμπτη 18/7 ανακοινωθήκαν τα αποτελέσματα της προκήρυξης ΣΟΧ 3/2019 που αφορούσε την καθαριότητα και τη σίτιση. Για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα-σίτιση είναι στο ίδιο έργο θεατές! Πριν 2 χρόνια τις ίδιες μέρες είχαμε το ίδιο γεγονός. Οι περίφημες προσλήψεις 156 συμβασιούχων οδήγησαν 25 συναδέλφους μας στην απόλυση! Αποδείχθηκε και με αυτή την προκήρυξη  περίτρανα η κοροϊδία της «αυξημένης μοριοδότησης», αφού παρά την μοριοδότηση της προϋπηρεσίας τους οι συνάδελφοι απολύονται με τη λήξη της σύμβασής τους. Αυτό που στην ουσία ήθελαν να κρύψουν όσοι την διαφήμιζαν είναι η σημερινή εξέλιξη. Ότι δηλαδή και οι ατομικές συμβάσεις αποτελούν εργαλείο ανακύκλωσης της ανεργίας, ότι όσοι σήμερα δουλεύουν, αύριο θα είναι απολυμένοι για να πάρουν τη θέση τους κάποιοι άλλοι κ.ο.κ.

Με την απόλυση τους θα χαθεί η πολύτιμη πείρα που έχει αποκτηθεί, θα εντατικοποιηθεί ακόμα περισσότερο η ήδη εντατικοποιημένη εργασία στους κλάδους αυτούς και όλα αυτά για ένα χρόνο γεμάτο ανασφάλεια, μέχρι να λήξουν και οι νέες συμβάσεις και να πεταχτούν ακόμα περισσότεροι συνάδελφοι στο δρόμο. Άλλωστε ο Υφυπουργός Υγείας της κυβέρνησης,  έστειλε το Σεπτέμβρη του 2019 στις διοικήσεις των νοσοκομείων, την απαράδεκτη εγκύκλιο «που δίνει τη δυνατότητα στις διοικήσεις των νοσοκομείων να επιλέγουν είτε τη σύναψη συμβάσεων ορισμένου χρόνου ή την ανάθεση σε εργολαβικές εταιρείες, για την κάλυψη των αναγκών στις υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης, εστίασης και σίτισης των νοσοκομείων με γνώμονα το δημοσιονομικό όφελος».

Κάθε τόσο οι συμβασιούχοι μαζί με το σωματείο διεκδικούν το αυτονόητο: να μην χάσει κανείς τη δουλειά του, να μετατραπούν οι συμβάσεις όλων σε αορίστου και να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού!

Το σωματείο εργαζομένων σταθερά πρωτοστατεί στον αγώνα με αιχμή το στόχο για μόνιμη και σταθερή δουλειά όλων των συναδέλφων -εργολαβικών και συμβασιούχων- που χρόνια δουλεύουν στο πλευρό μας.

Απαιτούμε όχι απλά να μην απολυθεί κανείς, αλλά να μονιμοποιηθούν όλοι:  παλιοί και νεοπροσληφθέντες συνάδελφοι! Εξάλλου το προσωπικό σε καθαριότητα και σίτιση δεν επαρκεί ως έχει, για την κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου! 

Για να παρέχουν τα νοσοκομεία αναβαθμισμένη αξιοπρεπή νοσηλεία, σε ένα περιβάλλον καθαρό, με επαρκή ποιοτική διατροφή ασθενών και εργαζομένων, πρέπει να είναι στελεχωμένα με ικανό αριθμό νοσηλευτών, καθαριστριών, τραπεζοκόμων και μαγείρων, οι οποίοι να δουλεύουν σε ανθρώπινες συνθήκες και να αμείβονται όπως αξίζει στην ανθυγιεινή και βαριά δουλειά τους

Το σωματείο μας από την πρώτη στιγμή ήταν στο πλευρό των συναδέλφων, τόσο κατά την περίοδο της στυγνής τους εκμετάλλευσης από τους εργολάβους, όσο και κατά την περίοδο της κοροϊδίας των ατομικών συμβάσεων, παλεύοντας για σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να μην χάσει την δουλειά του κανένας συνάδελφος και συναδέλφισσα. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις με παράλληλη πρόσληψη όσων χρειάζονται για την κάλυψη των αναγκών του για δουλειά και ζωή με δικαιώματα.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μετατρέψουν την αγανάκτηση, που δικαιολογημένα νιώθουν, σε απόφαση για δράση! Καλούμε  όλους τους εργαζομένους ανεξάρτητα εργασιακής σχέσης  να συμπαρασταθούν έμπρακτα  τόσο στους 25 συνάδελφους μας  όσο και σε όσους κινδυνεύουν να απολυθούν το επόμενο διάστημα   (επικουρικοί , ΟΑΕΔ, μπλοκάκια, εργολαβικοί κ.α.).

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ την ΤΡΙΤΗ 24/12 στις 11πμ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ και παράσταση διαμαρτυρίας  στη διοίκηση του ΠΑΓΝΗ!!! 

Διεκδικούμε:
• Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος!
• Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου: Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!
• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την  κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων με κριτήριο την ικανοποίηση των αναγκών των ασθενών και των εργαζομένων!
• Αποκλειστικά  δημόσια και Δωρεάν υγεία για όλους! 


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *