Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ Η ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ –ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ καταγγέλλει την εργοδοσία της WOLT που προχώρησε στην εκδικητική απόλυση του αντιπροέδρου του ΔΣ του Συνδικάτου εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό Ηρακλείου. Η απόλυση έγινε επειδή ο συνάδελφος καλούσε τους συναδέλφους του κλάδου να μην κάνουν διανομές τις μέρες του παγετού. 

Αυτή η απόλυση είναι πρόκληση από την εργοδοσία της WOLT, την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι δουλεύουν καθημερινά σε αντίξοες συνθήκες οι οποίες επιτείνονται σε συνθήκες ακραίων καιρικών φαινομένων. Αποτελεί πρόκληση το καθεστώς εργασίας του freelancer, όπου οι εργαζόμενοι δεν ξέρουν πόσες παραγγελίες θα λάβουν, επομένως δεν μπορούν να υπολογίσουν το εισόδημα που θα έχουν και είναι εκτεθειμένοι σε κάθε επαγγελματικό κίνδυνο. Πρόκειται για μία καθαρά εκδικητική απόλυση, για μία συνδικαλιστική δίωξη ενός συναδέλφου που έπραξε το αυτονόητο συνδικαλιστικό δικαίωμα για να προστατεύσει τους συναδέλφους του.

Τεράστια ευθύνη φέρει η Κυβέρνηση που για δύο μέρες είχε αφήσει έκθετους τους εργαζόμενους να δουλεύουν σε αυτές τις συνθήκες, ενώ αφού πήρε απόφαση για αργία αυτή έμεινε στα χαρτιά αφού δε διασφαλίστηκε η τήρησή της από τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες διανομής, όσο και από πολλές επιχειρήσεις εστίασης. 

Απαιτούμε:
• Άμεση ανάκληση της απόλυσης και επαναφορά του συνδικαλιστή στη δουλειά του.
• Το Υπουργείο να απαγορεύσει στους εργοδότες να απασχολήσουν διανομείς με μηχανάκι σε ακραίες καιρικές συνθήκες χωρίς απώλεια του ημερομίσθιου ή αντικατάσταση ημερών τακτικής αδείας.
• Άμεσα να διενεργηθούν έλεγχοι με ευθύνη του Υπουργείου και του ΣΕΠΕ, σχετικά με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων Υγείας και ασφάλειας.
• Ένταξη των διανομέων στα ΒΑΕ με επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.


Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας





Βρύσαλης Δημήτρης Κοκοβάκης Γρηγόρης
    

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *