Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ 01/02/22

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με συμβολική πορεία στο κέντρο του Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε σήμερα με αφορμή την Πανελλαδική Ημέρα Δράσης για την Υγεία που προκήρυξαν με 3ωρη στάση εργασίας ΑΔΕΔΥ-ΠΟΕΔΗΝ και Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ηρακλείου. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ, η ΕΛΜΕ, το Σύλλογος Εκπαιδευτικών A'Βάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου "Δομήνικος Θεοτοκόπουλος" και ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης.Δεν ανεχόμαστε να συνεχισθεί η απαράδεκτη κατάσταση, με:
● τις «εικόνες ντροπής» χιλιάδων συνανθρώπων μας που περιμένουν για ώρες για έλεγχο για SARS-CoV-2 ή αναγκάζονται να χρυσοπληρώνουν τους τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.
● τα χιλιάδες κρούσματα λόγω και της ανυπαρξίας ουσιαστικών μέτρων σε μεγάλους εργασιακούς χώρους, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και σχολεία.
● τους δεκάδες νεκρούς από την επιδημία καθημερινά λόγω και των επικίνδυνων συνθηκών νοσηλείας, ιδιαίτερα διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ.
● τη συνεχιζόμενη μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε «μιας νόσου» νοσοκομεία, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους ασθενείς των υπόλοιπων παθήσεων.
● την επικίνδυνη οδηγία για μείωση της καραντίνας των θετικών  στον SARS-CoV2 εργαζομένων.
● την εντατικοποίηση, τις αλλεπάλληλες βάρδιες και εφημερίες, τις αναγκαστικές μετακινήσεις και τα δεκάδες χρωστούμενα ρεπό, την ίδια στιγμή που χιλιάδες συνάδελφοι παραμένουν σε αναστολή εργασίας και απειλούνται με απόλυση.
● τον κίνδυνο απόλυσης περίπου 10.000 συμβασιούχων συναδέλφων στις 31 Μαρτίου.
● την απόρριψη του αιτήματος μας για ένταξη στα ΒΑΕ και τον απαράδεκτο αποκλεισμό χιλιάδων συναδέλφων από τη χορήγηση ακόμη και του ανθυγιεινού επιδόματος.

ΑΓΑΝΑΚΤΟΥΜΕ γιατί, εν μέσω επιδημίας, συνεχίζεται η μείωση του αριθμού των μονίμων εργαζομένων στην Υγεία (από τον Ιανουάριο 2020 έως τον Οκτώβριο 2021 μειώθηκαν κατά 2229), και της κρατικής χρηματοδότησης των δημόσιων μονάδων κατά 279 εκατ. και του κονδυλίου για την αντιμετώπιση της επιδημίας κατά 208 εκατ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ με νέα απεργιακή κινητοποίηση στις 16/2, γενικές συνελεύσεις και σύσκεψη σωματείων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για να παρουσιαστεί η κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο και ο αγώνας που δίνουν οι μαχόμενοι υγειονομικοί για την προάσπισή της υγείας των ασθενών και να συντονιστεί η αγωνιστική δράση.

Δηλώνουμε σε κάθε τόνο πως δεν θα επιτρέψουμε να παίξει κανείς με την υγεία των πολιτών, όπως και με την υγεία και την ασφάλεια τη δικιά μας και των συναδέλφων μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *