Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Τιμάμε την 49η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Τα  συνθήματα που γράφτηκαν στις πύλες του Πολυτεχνείου και το σύνθημα: «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» που ηχούσε στους δρόμους και στους χώρους δουλειάς την περίοδο της χούντας παραμένουν επίκαιρα, προσαρμοσμένα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες που ζουν οι εργαζόμενοι. Εμπνεόμαστε από τα ανεκπλήρωτα συνθήματά της. Αντιστεκόμαστε στην ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής. Μπαίνουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα, με την αισιοδοξία που πηγάζει από το δίκιο των διεκδικήσεων, από τη ζωή μας που δε μπορεί να εγκλωβιστεί στα ψίχουλα, τα vouchers και τα pass.

Η κοινωνία δοκιμάστηκε και δοκιμάζεται από την πανδημία, από την ενεργειακή κρίση και από την ακρίβεια. Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα βλέπουν τα εισοδήματά τους να εξανεμίζονται από τις μειώσεις μισθών, και τις συνθήκες εργασίας να χειροτερεύουν. Η Παιδεία κοστίζει πανάκριβα. Το Δημόσιο Σχολείο στενάζει κάτω από την υποχρηματοδότηση. Οι εργαζόμενοι στη Δημόσια Υγεία δίνουν άνισο αγώνα μέσα σε επισφαλείς συνθήκες εργασίας. Οι υγειονομικοί δίνουν και τη ζωή τους, αγωνίζονται για να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και  δεν υπάρχει καμία αναγνώριση από την κυβέρνηση.  

Σήμερα τα συνδικάτα είναι αντιμέτωπα με τους νόμους των κυβερνήσεων που θέλουν να καταργήσουν το δικαίωμα στην απεργία, στην συνδικαλιστική οργάνωση και να βάλουν στο γύψο τους εργατικούς αγώνες. 

Η απεργία στις 9 Νοέμβρη έδωσε το μήνυμα ότι δεν συμβιβαζόμαστε με την ζωή που μας ετοιμάζουν τα αφεντικά και το βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα τους. Έδειξε τη δύναμη των εργαζόμενων όταν βγαίνουν στο προσκήνιο.

Συνεχίζουμε δυναμικά τους αγώνες μας για την επίλυση αιτημάτων όπως είναι οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, η ένταξη στα ΒΑΕ, αυξήσεις μισθών, επαναχορήγηση 13ου και 14ου μισθού, ισχυρή δημόσια υγεία, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, άρση αναστολών εργασίας.

49 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ,
ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΜΕΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟ,
ΜΑΣ ΕΜΠΝΕΕΙ, ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΠαΓΝΗ στα πλαίσια τιμής της εξέγερσης του Πολυτεχνείου διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας έξω από το αμφιθέατρο.

Δίνουμε το «παρών» στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.


Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας





Βρύσαλης Δημήτρης Κοκοβάκης Γρηγόρης
    

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *