Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΦΚΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 1% ΥΠΕΡ ΤΠΔΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αναφέρει:

"Συνάδελφοι,

Με αφορμή τα «σενάρια» που διακινούνται σχετικά με τη δικαστική διεκδίκηση της κράτησης 1% που γινόταν από το 2011 μέχρι το 2022 για το Τ.Π.Δ.Υ. σας ενημερώνουμε για τα εξής:

  1. Η κράτηση του 1% που επιβλήθηκε με τον Ν. 3986/11 και καταργήθηκε με τον Ν. 4997/22 δεν ήταν ανταποδοτική, όπως προκύπτει και από την υπ΄ αριθμ. 576697/18-04-2024 εγκύκλιο του ΕΦΚΑ την οποία και σας αποστέλλουμε.
  2. Η συζήτηση που γίνεται για διεκδίκηση του 1% μέσω αιτήσεων προς τον ΕΦΚΑ υποκρύπτει τη δικαστική διεκδίκησή του, μέσω δικηγορικών γραφείων, με τα γνωστά αποτελέσματα.
  3. Είναι προφανές, λοιπόν, ότι πίσω και από τη συγκεκριμένη αίτηση «κρύβονται» δικηγορικά γραφεία, που την επόμενη μέρα, θα ακολουθήσουν το γνωστό δικαστικό δρόμο. Να κερδίζουν κάποια αγωγή πρωτόδικα και συνήθως σε κάποιο Ειρηνοδικείο για ΙΔΑΧ υπαλλήλους (που εκδικάζονται πιο γρήγορα), να δημιουργούν «κλίμα» με διάφορα δημοσιεύματα, ώστε να ωθούν σε μαζικές δικαστικές αγωγές διεκδίκησης. Ταυτόχρονα, κατανοούμε όλοι ότι η κατάθεση ατομικών αιτήσεων στον ΕΦΚΑ για την επιστροφή αυτή δεν θα έχει καμία τύχη ούτε καν απάντησης, δεδομένου ότι αφορά το σύνολο σχεδόν των δημοσίων υπαλλήλων."

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *