Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ: ΧΡΩΜΟΝΑΣΤΗΡΙ-ΚΑΛΥΒΕΣ-ΛΙΜΝΗ ΚΟΥΡΝΑ

Συνάδελφοι/σσες,

Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στην επερχόμενη εκδρομή μας, η οποία θα μας ταξιδέψει σε μαγευτικούς προορισμούς της Κρήτης, γεμάτους ιστορία και φυσική ομορφιά.

Ημερομηνία: Κυριακή, 14 Ιουλίου 

Η εκδρομή μας ξεκινάει από τον πανέμορφο οικισμό Χρωμοναστήρι, ο οποίος, λόγω της βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής που κυριαρχεί σε πολλά κτήρια, έχει χαρακτηριστεί διατηρητέος καθώς και παραδοσιακός οικισμός μέσης πολιτιστικής αξίας. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στο Στρατιωτικό Μουσείο Χρωμοναστηρίου. Το μουσείο αυτό θα σας εκπλήξει με τα εκθέματά του και θα σας γεμίσει συναισθήματα έκπληξης, μάθησης και εθνικής υπερηφάνειας. Θα μπορούσαμε να το παρομοιάσουμε με χρονοκάψουλα, καθώς βαδίζοντας στο εσωτερικό του ταξιδεύουμε από την Ενετοκρατία, βλέποντας κειμήλια, βενετσιάνικες στολές αρχόντων αλλά και φρουρών, μέχρι εκθέματα που καλύπτουν το φάσμα από την Παλιγγενεσία του 1821 έως και τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και φυσικά την ηρωική Μάχη της Κρήτης. Επίσης, έξω από τον χώρο του μουσείου μπορείς να δεις από οπλοπολυβόλα και άρματα μάχης μέχρι και ελικόπτερο! Μετά την ξενάγηση, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφεδάκι.

Συνεχίζουμε για την όμορφη κωμόπολη Καλύβες, χτισμένη σε μια καταπράσινη κοιλάδα, και στον κόλπο της Σούδας. Οι Καλύβες χωρίζονται σε δυο πλευρές από τον ποταμό Ξυδά και συνδέονται με γραφικά πέτρινα γεφυράκια. Εκεί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα, γεύμα, και μπάνιο στην πεντακάθαρη και απάνεμη παραλία με αμμουδιά 500 μ. περίπου, με πολλές επιλογές σε ταβερνάκια και καφέ.

Το απόγευμα θα πιούμε το καφεδάκι μας στη μοναδική φυσική λίμνη με τη λευκή αμμουδιά και το γλυκό νερό, την Κουρνά. Όσοι επιθυμούν μπορούν να κάνουν τη βόλτα τους στη λίμνη με τα υδροποδήλατα που είναι διαθέσιμα προς ενοικίαση στην παραλία, ή να κάνουν τη βόλτα τους γύρω από το πανέμορφο τοπίο της λίμνης. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο Ηράκλειο.

Ελάτε να περάσουμε μια υπέροχη μέρα, γεμάτη ιστορία, φυσικές ομορφιές και χαλάρωση!!!

Αναχώρηση από:
- Λ. Κνωσού (στο ύψος του Λενακάκη) 07:30πμ
- Άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου στις Τρεις Καμάρες 07:40πμ
- Χανιόπορτα (απέναντι από το στάδιο) 07:50πμ
- Κόμβος Γιοφύρου (Μελίρρυτον) 08:00 πμ 

Για τα μέλη του συλλόγου το κόστος συμμετοχής είναι 2 €.

Για συνοδούς το κόστος συμμετοχής είναι 17 €.

(περιλαμβάνει μεταφορά με κλιματιζόμενο πούλμαν, ξεναγό και ασφάλεια αστικής ευθύνης).

Όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρονται, να δηλώσουν συμμετοχή στο γραφείο του συλλόγου, καθημερινά από τις 08:00 πμ  έως τη 1:00μμ, μέχρι την Πέμπτη 11/7.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *