Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΑ SUMMER CAMP ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Την Τετάρτη 19/6, ύστερα από αίτημα του σωματείου μας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου Κ. Τσαγκαράκη. Τέθηκε το θέμα της δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών των εργαζομένων του νοσοκομείου κατά τους θερινούς μήνες που κλείνουν οι σχολικές μονάδες και εργαζόμενοι γονείς παιδιών ηλικίας 4-12 ετών πρέπει να βρουν λύσεις για αυτή την απασχόληση. Στο ΠΑΓΝΗ, ο αριθμός των γονιών που βρίσκονται σε αυτή τη θέση είναι μεγάλος και η δυσκολία ακόμα μεγαλύτερη, καθώς κάθε καλοκαίρι οι συνάδελφοι παίρνουν λίγες μέρες άδεια ή αδυνατούν να κάνουν έστω και ολιγοήμερες διακοπές.

Ήδη πολλοί συνάδελφοι αναγκάζονται να επιστρατεύσουν οποιαδήποτε οικογενειακή βοήθεια διαθέτουν, αλλά κυρίως να ακριβοπληρώσουν για να ικανοποιηθεί αυτή η ανάγκη. Τονίστηκε η αναγκαιότητα στήριξης του αιτήματος από πλευράς δημοτικής αρχής κάτι που δεν αρνήθηκε.

Σαν λύση του τόσο σημαντικού προβλήματος αναφέρθηκε η απασχόληση μέσω των ΚΔΑΠ του δήμου τόσο την καλοκαιρινή όσο και τη χειμερινή περίοδο, για τους γονείς-παιδιά  που δεν δικαιούνται voucher. Για το λόγο αυτό τα μέλη μας που έχουν παιδιά στην αντίστοιχη ηλικία θα χρειαστεί να καταθέσουν αιτήσεις ηλεκτρονικά 

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-brephiko-kai-paidiko-stathmo/eggraphe-se-brephonepiako-stathmo-tes-demosias-uperesias-apaskholeses-d-up

ή δια ζώσης στο ΚΔΑΠ της περιοχής τους

Για το θερινό camp του δήμου θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση με τον αντίστοιχο υπεύθυνο.

Το σωματείο μας θα συνεχίσει τον αγώνα στην κατεύθυνση της ικανοποίησης των αναγκών των εργαζομένων και των παιδιών τους.

Παρακαλούνται όσοι συνάδελφοι έχουν δηλώσει ότι θα πάνε τα παιδιά τους σε κατασκηνώσεις ή summer camp, να στείλουν στο email του σωματείου (somateiopagni@gmail.com) την απόδειξη πληρωμής και ένα iban τραπεζικού λογαριασμού.



Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας





Βρύσαλης Δημήτρης Κοκοβάκης Γρηγόρης
    

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *