Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΑΝΤΑΜΕ: ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο διοικητής αντιμετωπίζει τους εκπροσώπους των εργαζομένων σαν εχθρούς. Για άλλη μια φορά, έδειξε το εχθρικό του πρόσωπο απέναντι σε εργαζόμενους που οργανώνονται και διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Τη Δευτέρα, στο διάδρομο της διοίκησης, εξαπέλυσε λεκτική επίθεση στον πρόεδρο του σωματείου, επειδή τον κατήγγειλε για την άρνησή του να παραχωρήσει το αμφιθέατρο για την Παγκρήτια Σύσκεψη των Σωματείων Υγείας.

Αυτή η απαράδεκτη επίθεση δεν στρέφεται μόνο κατά του προέδρου, αλλά κατά όλων των μαχόμενων υγειονομικών που δεν συμβιβάζονται με τις συνθήκες γαλέρας, την αυξανόμενη εμπορευματοποίηση της υγείας και του ανθρώπινου πόνου. Η επίθεση έρχεται σε μια περίοδο που η κατάσταση στη δημόσια υγεία χειροτερεύει, οι υγειονομικές μονάδες καταρρέουν, και το ΠΑΓΝΗ αδυνατεί να διαχειριστεί το βάρος της κρίσης. Οι λίστες αναμονής για ένα χειρουργείο μεγαλώνουν, κρεβάτια ΜΕΘ και χειρουργεία παραμένουν κλειστά.

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, οι εργαζόμενοι δίνουν ξανά τη μάχη ενάντια σε αυτήν την ανθυγιεινή πολιτική, την ίδια ώρα που ο Υπουργός Υγείας συναντά τη λαϊκή οργή όπου και να πάει. Καλούμε τον διοικητή, αντί να προσπαθεί να βάλει εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση και σε όσους αποκαλύπτουν την αλήθεια και διεκδικούν, να απαιτήσει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και αυξήσεις μισθών για τους εξουθενωμένους υπαλλήλους. Ας "βγάλουν τον τσαμπουκά τους" στην κυβέρνηση και στα αρμόδια υπουργεία που ανήκουν.

Δεν θα περάσει η τρομοκρατία και ο τραμπουκισμός! Συνεχίζουμε, έχουμε τη δύναμη, οργανωμένα να διεκδικούμε και να κερδίζουμε τα δικαιώματά μας.

Η Παγκρήτια Σύσκεψη θα γίνει και θα γίνει μέρα μεσημέρι. Τα νοσοκομεία ανήκουν στον λαό· ιδιοκτήτης τους δεν είναι κανένας διορισμένος διοικητής!

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας





Βρύσαλης Δημήτρης Κοκοβάκης Γρηγόρης
    

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *